Zlatni "orlić" otišao na daleki istok u transferu karijere! Još se čeka odluka da li će nastupati za Srbiju

30.01.2024

00:44

0

Osvajao je zlata, sada sreću traži daleko, daleko

Zlatni "orlić" otišao na daleki istok u transferu karijere! Još se čeka odluka da li će nastupati za Srbiju
Copyright Profimedia

Potencijalni reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić prešao je iz slovačkog Slovana u Kašimu na pozajmicu do kraja godine.

Iako se isprva spekulisalo da će Slovan prodati 29-godišnjeg napadača za 2.000.000 evra, na sajtu slovačkog kluba obelodanili su da je reč o plaćenoj pozajmici sa pravom otkupa.

Nekadašnji član OFK Beograda pridružiće se tako ekipi koju je pre oko mesec dana preuzeo srpski trener Ranko Popović.

Čavrić je na predstavljanju najavio napad na titulu koju Antlersi, inače najtrofejniji klub Japana, čekaju već sedam godina.

- Vrlo sam uzbuđen i srećan što ću se pridružiti Kašima Antlersu, velikom japanskom klubu. Veoma sam zahvalan klubu na istrajnosti u pregovorima o ovom transferu. Japan je dobro poznat u Evropi, a čuo sam sa raznih strana da je fudbal veoma popularan. Što se tiče Japana, utisci su pozitivni, zato sam uzbuđen zbog izazova sa Antlersima. Klub je osvojio najviše titula i razumem da su očekivanja naših navijača velika. Poslednjih godina godina smo bili daleko od osvajanja itule, ali daću sve od sebe da pomognem timu. Želim da doprinesem pobedi i ostvarim cilj o osvajanju titule. Svi, borićemo se zajedno!

Čavrić (29) je drugo pojačanje ekipe čiji je trener od nedavno Ranko Popović, doskorašnji trener Vojvodine. Pre Čavrića Popović je doveo štopera Josipa Ćalušića iz TSC-a.

Aleksandar Čavrić je inače osvojio Evropsko prvenstvu U19 2013. godine sa Srbijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike