Liverpulov as vidi Srbina kao deo svoje reprezentacije: Ide na EURO 2024 ako mu stigne pasoš!

20.11.2023

12:48

0

Autor: D. P.

Još jedan koga se srpski selektor odriče

Liverpulov as vidi Srbina kao deo svoje reprezentacije: Ide na EURO 2024 ako mu stigne pasoš!
Copyright Profimedia

Bivši mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić kao najbolji strelac slovačkog šampionata mogao bi lako da završi na spisku selektora Slovačke za EURO 2024 u Nemačkoj!

Čavrić već godinu dana čeka pasoš Slovačke, ali ta procedura nikako da se završi.

Dok se čeka odluka državnih organa, bivši asovi slovačkog fudbala vode široku diskusiju o Čavrićevim fudbalskim kvalitetima.

Nekadašnji štoper Liverpula Martin Škrtel veruje da bi Čavrić bio od pomoći nacionalnom timu:

- On je barem zanimljiv igrač. Ne znam u kojoj su fazi njegova dokumenta. Da li će i kada biti moguće da igra za Slovačku. Ali ako zadrži formu koju ima u ovom trenutku, bilo u Ligi konferencije ili u domaćem takmičenju, on je igrač koji bi svakako pomogao našem timu - smatra bivši kapiten Slovačke Škrtel.

 

 

- Kao što smo imali prilike da čujemo, čak je i trener Slovana izuzetno zadovoljan njime. Mislim da u našem timu trenutno nema igrača sa takvim prednostima kakve ima Čavrić. Kada mu formalnosti dozvole da igra, uveren sam da će u nekim mečevima imati šta da kaže.

Postavljaće se i pitanje da li je pravedno da Čavrić zauzme nečije mesto iako nije odigrao ni minut u kvalifikacijama, ali Škrtel smatra da je mesto na selektorovom spisku rezervisane za najbolje:

- Ne mislim da će poziv za EURO biti zasnovan na zaslugama ili tome ko je igrao u kvalifikacijama. Uveren sam da će se treneri bazirati na trenutnoj formi koju će igrači imati. Selektor i aktuelni tim bi išli jedan protiv drugog da nisu pozivani najbolji fudbaleri u tom trenutku. Borba za mesta je već počela. Bitno je, međutim, u kakvom će stanju igrači biti neposredno pred poziv.

MN Press
Aleksandar Čavrić kao "orlić"

Drugi iz štoperskog tandema sa Škrtelom, Jan Durica, kaže:

- Ako selektor i Slovački fudbalski savez budu uvereni da on ima ono što je potrebno i da će biti prednost za tim, mi ostali ćemo dići obe ruke da Aleksandar Čavrić bude u reprezentaciji - dodao je Jan Durica.

Čavrić ima 29 godina, igrao je svojevremeno za Banat, OFK Beograd, Arhus i Genk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike