Poznato je 16 učesnika EP! Rumunija, Švajcarska i Holandija idu na EURO, Francuska brojala do 14 protiv Gibraltara!

19.11.2023

00:11

0

Do kraja kvalifikacija podeliće se još pet viza, dok će poslednja tri učesnika biti poznata u martu sledeće godine posle baraž mečeva

Poznato je 16 učesnika EP! Rumunija, Švajcarska i Holandija idu na EURO, Francuska brojala do 14 protiv Gibraltara!
Rumuni slave plasman na EURO - Copyright Profimedia

Fudbalske reprezentacije Rumunije, Švajcarske i Holandije obezbedile su plasman na Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine održava u Nemačkoj, a Francuska je u istorijskoj utakmici pobedila Gibraltar rezultatom 14:0.

Iz grupe I na EURO će Rumunija i Švajcarska. Rumunija je kao gost u Mađarskoj posle preokreta pobedila Izrael rezultatom 2:1, dok je Švajcarskoj bio dovoljan i bod iz remija 1:1 kod kuće protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Holandija će iz grupe B na EURO zajedno sa liderom grupe Francuskom. Popularne "lale" su golom Vuta Veghorsta u 12 minutu pobedili Republiku Irsku 1:0 i tako i teoretski overili vizu za Nemačku.

Francuska je u Nici pobedila Gibraltar sa čak 14:0. Gosti su od 18. minuta igrali sa desetoricom posle isključenja strelca autogola u 3. minutu Etana Santosa zbog pogibeljnog starta nad Varenom Zaure-Emerijem. Debitant je dva minuta pre toga postigao gol za Francusku. Kilijan Mbape je postigao tri gola, od čega jedan sa penala, a po dva gola dali su Kingsli Koman i rezervista Olivije Žiru. Po jedan gol su dali Osman Dembele, Adrijan Rabio, Žonatan Klaus, Jusuf Fofana i Markus Tiram.

Sad je poznato 16 od 24 učesnika kontinentalne smotre. Uz domaćina Nemačku vizu su obezbedile i reprezentacije Švajcarske, Rumunije, Holandije, Albanije, Danske, Belgije, Francuske, Portugala, Španije, Škotske, Turske, Austrije, Engleske, Mađarske i Slovačke.

Do kraja kvalifikacija podeliće se još pet viza, dok će poslednja tri učesnika biti poznata u martu sledeće godine posle baraž mečeva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike