Englezi preko Italije overili mesto na EP!

17.10.2023

23:56

0

Azuri poveli u Londonu, ali nisu izdržali do kraja… Ukrajina posle preokreta bolja od Malte, Danci strepeli protiv San Marina

Englezi preko Italije overili mesto na EP!
Hari Kejn, Fil Folden i Markus Rašford slave gol protiv Italijana - Copyright Profimedia/Colorsport/Andrew Cowie

Fudbalska reprezentacija Engleske izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u Londonu pobedila selekciju Italije rezultatom 3:1 u grupi C kvalifikacija za kontinentalni šampionat koji će biti održan naredne godine u Nemačkoj.

Dva gola za Englesku postigao je Hari Kejn u 32. iz penala i 77. minutu, dok se jednom u strelce upisao Markus Rašford u 57. Jedini strelac za Italiju bio je Đanluka Skamaka u 15. minutu.

Ukrajina je u gostima savladala Maltu 3:1. Domaći su poveli golom Pola Mbonga u 12. Minutu, ali su gosti do trijumfa stigli pogocima Rajana Kamenzulija u 38. (autogol), Artema Dovbika u 43. i Mihaila Mudrika u 85. minutu.

Engleska je prva na tabeli sa 16 bodova iz šest utakmica, Ukrajina je druga sa 13 iz sedam mečeva. Italija je treća sa 10 iz šest utakmica, Severna Makedonija ima sedam, dok je Malta poslednja bez bodova.

Slovenija je u gostima savladala Severnu Irsku 1:0 u meču grupe H kvalifikacija za EP 2024. Jedini gol na utakmici postigao je Adam Gnezda Cerin u petom minutu. Danska je savladala San Marino 2:1, dok je Kazahstan u gostima bio bolji od Finske 2:1.

Prvo mesto na tabeli drži Slovenija sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirana Danska. Kazahstan je treći sa 15 bodova, a potom slede Finska sa 12, Severna irska sa šest i San Marino bez bodova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike