Tadić uveren u plasman Srbije na EP, kapiten ima jednu želju: Da odemo na EURO u stilu!

18.11.2023

19:15

0

Autor: A. Š.

Iskusni vezista ističe kako bi trebalo da postane normalno da fudbalska reprezentacija stalno ide na velika takmičenja

Tadić uveren u plasman Srbije na EP, kapiten ima jednu želju: Da odemo na EURO u stilu!
Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Još samo 90 minuta i jedan osvojen bod dele Srbiju od sna koji fudbalskoj reprezentaciji izmiče već 24 godine. Toliko vremena je prošlo od kako je nacionalna selekcija naše zemlje bila učesnik prvenstva Evrope, na koje bi konačno trebalo da je odvedu Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić i drugovi.

Orlovi u nedelju (15.00, TV Arena sport Premium1) u Leskovcu dočekuju Bugarsku u poslednjem meču kvalifikacione grupe u kojem je jedino važno da ne izgube. A Bugarima meč rezultatski ne znači ništa, s obzirom da su odavno ostali bez prilike da se kroz kvalifikacije izbore za plasman u Nemačku.

- Žao nam je što moramo da rešavamo u poslednjem kolu, ali mislim da bismo svi pristali da se stalno tako dešava, ali da se uvek kvalifikujemo. Nebitno je kad se rešava, najbitnije da se plasiramo. Sve ćemo učiniti da to ostvarimo – rekao je Dušan Tadić na konferenciji za medije uoči meča odluke.

- Posebno smo uzbuđeni, došli smo do te poslednje utakmice, u jako smo dobroj situaciji, hoćemo to da krunišemo dobrom igrom, da odemo u stilu na Evropsko prvenstvo. Ova generacija igrala je na dva svetska, bilo bi lepo i nadamo se da će to postati normalno, da Srbija ide stalno na velika takmičenja. Svi koji smo u srpskom fudnbalu, u kojoj god ulozi, treba tome da doprinesemo, a najviše je na nama, igračima - istakao je kapiten Orlova.

Iskusni vezista raduje se što će Orlovi igrati na novom stadionu u Leskovcu, bez obzira što će ambijent bili malo specifičan usled kazne UEFA.

- Nismo dugo igrali van Beograda, mislim da sam ja poslednji put igrao u Novom Sadu ili Jagodini, protiv Velsa, odnosno Severne Makedonije. Bila je dobra atmosfera i tamo, očekujemo sutra puno dece, mislim da će to dodatno da motiviše igrače i da im bude interesantno.

Bugarske novinare je zanimalo šta će Tadić, kao kapiten, reći saigračima uoči izlaska na teren, ali se uz osmeh u razgovor umešao selektor Stojković:

- Ja pričam u svlačionici.

Pošto se smeh malo stišao, as Fenerbahčea je dodao:

- Kao što je rekao selektor, on je taj koji nas motiviše govorima, da budemo maksimalno fokusirani. To su najbitnije stvari, ta oštrina i taj fokus ne sme da pobegne. Ne sme da se slavi pre vremena, hoćemo da odemo na Euro u stilu. Bod je dovoljan, ali idemo na pobedu, to je ova generacija, ovaj selektor, to smo mi – istakao je Dušan Tadić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike