"Orlovi" ne znaju protiv Mađara! Pričaće se da Srbija nije imala sreće, ali istina je da dosta stvari ne funkcioniše u igri!

14.10.2023

22:44

0

Autor: D. P.

Pun stadion i vrela atmosfera, Mađari pokazali kako se bodri reprezentacija

"Orlovi" ne znaju protiv Mađara! Pričaće se da Srbija nije imala sreće, ali istina je da dosta stvari ne funkcioniše u igri!
Copyright MN Press

Reprezentacija Srbija vraća se iz Budimpešte ponovo poražena od Mađara rezultatom 2:1.

Jedini gol za "orlove" postigao je Pavlović u 33, dok su za domaće pogađali Salaji 21. i Varga u 34. minutu.

Ovim porazom Srbija će morati da se bori za drugo mesto koje donosi vizu za EP, dok se Mađarska već jednom nogom nalazi na kontinentalnom takmičenju. Da bi se zaista došlo do šanse za odlazak među 24 najbolja evropska tima, pobeda u utorak protiv Crne Gore postaje imperativ.

Srbija je, mnogi će reći, nezasluženo ostala bez jednog, a možda i tri boda u Budimpešti! Biće podsećanja na propuštene prilike, na dve stative u samo jednom napadu pri kraju utakmice, a bilo je i bez njih toliko udaraca ka golu Mađarske koji su morali da završe u mreži.

MN Press
Duzšan Tadić

 

Ipak, nije slabija realizacija jedini uzrok rezultatskog minusa u Budimpešti! Dosta stvari nije funckionisalo u igri, posebno kada se tim brani!

Pokušaj sa Terzićem od prvog minuta na njegovoj prirodnoj poziciji levog beka i sa Erakovićem na njegovom neprirodnom mestu kao desni bek, možda je iznenadio mađarskog stratega Marka Rosija, ali na svega nekoliko sekundi. Iznenađenje se pokazalo kao velika slabost, jer neuigrana ofsajd zamka, pogrešno postavljanje Terzića i u 21. minutu, "orlovi" su bili u minusu!

Sasvim sigurno prekidi su jedina stvar, koja je bila koliko-toliko dobra za nas i opasna za rivala! U 33. minutu Pavlović je sa prve stative spustio loptu u mreži i već u sledećem napadu, ponovo se treslo iza leđa Vanje Milinković-Savića. Potpuno su zakazali zadnji vezni Gudelj i Lukić, niko nije izašao na šut Salajiu, koji je kao na treningu stigao da primi pas i da levicom gađa suprotni ugao Vanjinog gola za novo vođstvo domaćih 2:1.

MN Press
Dragan Stojković Piksi

 

U drugom poluvremenu započela je ofanziva, povratak na 3-4-1-2, bez Erakovića i Terzića sa Kostićem i Tadićem na terenu. Ovo je svakako stvorilo veći napadački potencijal, ali kroz pas se teško dolazilo do prilika za gol. Opasnost je dolazila uglavnom posle prekida iz ugla, pa su tako došle dve pomenute stative u jednom napadu za Tadića i Pavlovića, pa šutevi Milenkovića i Đuričiča u nadoknadi vremena, ali nije bilo promene rezultata!

Srbija u utorak na stadionu Crvene zvezde mora da pobedi Mađarsku, jer u suprotnom jedina šansa ostaje baraž u Ligi nacija, gde smo bili prvoplasirani u grupi.

Standings provided by Sofascore

Iz minuta u minut

Kraj

90+6. MINUT - Ponovo pored stative, sad Đuričić glavom na centaršut Kostića!

90+4. MINUT - Milenkoviiiić sa druge stative, golman brani!

90+3. MINUT - Žuti za Botku, skraćeni korner posle faula nad Tadićem!

90. MINUT - Igraće se još šest minuta!

85. MINUT - Radonjić gubi loptu, tamo gde se ne sme, ali ni Mađari ne reaguju najbolje. Na drugoj strani Tadić spušta loptu na nogu Ratkovu, ovaj iz prve puca preko gola! Bez prevelike potrebe, mogao je da stane na nju, posle da šutira ili odigra do nekog!

84. MINUT - Izlazi Varga, ulazi Adam!

84. MINUT - Ratkov umesto Lukića!

82. MINUT - Ponovo Varga, ponovo loše kada je morao mnogo bolje, ali na našu sreću samo u Vanju!

80. MINUT - Leže Varga i Kalmar, jedan se žali na grčeve, drugi na bol u glavi! Počeli su Mađari kao srpskoj Superligi da kradu vreme, pitanje je samo koliko će sudija to da dozvoljava.

77. MINUT - Žuti za Vargu! U igri je Radonjić umesto Živkovića.

76. MINUT - Žuti za Milenkovića, prvi na meču!

74. MINUT - Ulazi Botka izlaz Salaji.

74. MINUT - Varga u prilici, kasni glaom da zahvati centaršut!

72. MINUT - Umalo kazna.... Bola promašuje ono što se teško promašuje! Došao je na pas u pravo vreme, iza leđa Kostiću, koji je naivno ispao iz igre, ali šut je bio traljav i neprecizan!  Sad smo imali sreće!

71. MINUT - Dve stative! Prvo Tadić, pa Pavlović! Neće u mrežu! Nesreća!!!!

70. MINUT - Korner za Srbiju, sprema se Živković da ga izvede, pre toga Fioli se ukazuje pomoć!

68. MINUT - Varga prečku pogađa, posle kontranapada! Lopta je pogodila gornji deo okvira gola i otišla u gol-aut.

67. MINUT - Izašao gaćinović, ušao Đuričić.

65. MINUT - Korner Tadića, ponovo panika Mađara kada se igra prekid! Sada su dobro prošli, golman je boksovao loptu!

62. MINUT - Ulaze Kalmar i ola, izlaze Nego i Stajls.

61. MINUT - Ponovo greška u organizaciji kontre, sad Tadić bira najmanje dobro rešenje!

57. MINUT - Mitrović kvari pokušaj kontre, opet se našao tamo gde mu nije mesto, na putanji lopte ka Kostiću.

53. MINUT - Mitrović gol, ali asistent Tadić je u ofsajdu! Još jedan poništen gol, opravdano!

53. MINUT - Raste nervoza, prigovara se sudiji!

50. MINUT - Gol Mitrovića....Ofsajd! Sergej je bio u ofsajdu, snimak jasno pokazuje! Gleda VAR! Potvrđuje VAR!

48. MINUT - Povratak na 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 sa dva špica Tadićem i Mitrovićem.

46. MINUT - Tadić i Kostić umesto Erakovića i Terzića!

poluvreme

45+2. MINUT - Gaćinović u slalomu, iznudio korner. Konačno dobar potez igrača AEK-a.

45+1. MINUT - Mitrović kao asistent, Živković glavom u golmana!

45. MINUT - Igraće se još tri minuta!

43. MINUT - Možda ponovo mirniji tok igre nagovešatava oluju kao što se to dogodilo pre izjednačenja Pavlovića. I stvarno je tako moglo da se odigra da je Mitrović bolje zahvatio svoj pokušaj levom novog.

34. MINUT - Gol, 2:1 za Mađarsku! Niko nije izašao na šut Salajiu, precizan i jak udarac sa 18 metara i ponovo su "orlovi" u minusu!

33. MINUT - GOOOOL, Živković sa ugla! Pavlović na prvoj stativi glavom spušta za 1:1.

30. MINUT - Pada ritam, Mađari su prepustili posed - očekivano! Deluje kao da nam svaka akcija ide pogrešno, Mitrović se penje da pomogne u njenom kreiranju, a onda je prazan kazneni prostor, gubi se vreme da se centarfor pozicionira na svoje mesto, pa zato lopta ide ponovo nazad do poslednje linije. Pokušao je Gudelj iz daljine, izblokiran je, biće korner za "orlove".

27. MINUT - Nego ponovo prolazi desnom stranom, ali sada nije dobro gađao saigrače.

23. MINUT - Mitrović glavom, Dibuš brani.

21. MINUT - Gol za Mađarsku - 1:0. Nego je iskoristio grešku Terzića koji je dozvolio da ga prelako preleti jedan duži pas, desni bek je bez smetnje uleteo u kazneni, pogledao gde stoji Varga i kao na tacni ga uposlio tako da mu nije bilo teško da sa peterca savlada Vanju MS.

19. MINUT - Gaćinović promašuje celu loptu posle centaršuta Terzića koji je trebao da legne na volej! Dosta su se Mađari otvorili, ali to se ne koristi dobro!

17. MINUT - Ajajaj, kontra Živković - Mitrović, loš poslednji dodir veznog fudbalera PAOK-a, Mitrović nije mogao to da stigne!

15. MINUT - Šansa za Gaćinovića posle odičnog dodavanja Terzića sa leve strane. Iskusni fudbaler ušao je u kazneni, ali onda ni šut, ni centaršut... Odmah je Mađarska organizovala kontru, koju je na kraju sprečio Pavlović uklizavanjem u udarac Nega. Korner nije doneo dodatnu opasnost za VMS.

14. MINUT - Posed je na strani Mađara, ali i oni se muče da pronađu pravi pas koji bi doveo u problem dobro postavljenu odbranu "orlova".

9. MINUT - Dobar pritisak na poslednju liniju Mađara i prvi udarac na gol Gudelja, nije bilo problema sa Dibuša.

8. MINUT - Naši reklamiraju faul nad Mitrovićem, francuski sudija samo pokazuje da se igra nastavi, loptom za golmana Mađarske. Ništa od penala, pokazao je to i snimak!

7. MINUT - Akcija koja je obećavala završila se gol-autom, jer pas Sergeja ka Živkoviću je bio prejak. Šteta, bilo je i boljih rešenja od tog dodavanja.

4. MINUT - Prvi ozbiljan napad Mađara, preko "Srbina" Kerkeza, lopta ubačena sa krila samo je proletela šesnaestercem, niko nije stigao da dodirne taj oštar centaršut.

2. MINUT - Komplikovao je Milenković kao poslednji igrač, ali ovo nije bilo kažnjeno. Samo aut za naš tim, zasad se još ispituju snage, atmosfera je baš uzavrela, sve četiri tribine navijaju, to je ono što naša selekcija još nije doživela u Beogradu.

1. MINUT - Kreću "orlovi" sa centra! Formacija je 4-2-3-1!!! Eraković će igrati desnog beka!

20.40 - Mađarski navijači su istakli u svojoj koreografiji transparent sa slikom Šandora Rože, čuvenog pobunjenika i revolucionara, koji je pljačkao vozove i banke.

20.31 - Bugarska izgubila od Litvanije kod kuće. Težak položaj srpskog stručnjaka Mladena Krstajića.

20.13 - Stručni konsultant Arena Sport TV Ranko Stojić veruje da će Piksijev tim zaigrati sa 4-2-3-1, što znači da bi Eraković bio desni bek, Terzić levi ...

20.11 - Pomoćnik selektora Ljubinko Drulović najavljuje ulazak Dušana Tadića u drugom poluvremenu.

20.09 - Svlačionica:

 

 

19.47 - Takođe, moguće je da zaigraju i trojica u poslednjoj liniji Eraković - Milenković - Pavlović, da desnu u levu stranu pokriju Živković i Terzić, pa da to opet bude 3-4-2-1 na koju smo svi navikli!

19.36 - Ovo bi moglo da znači da će naš tim posle duže pauze zaigrati u formaciji 4-2-3-1. Poslednju liniju bi činili Eraković, Milenković, Pavlović i Terzić, ispred njih bi kao zadnji vezni delovali Lukić i Gudelj, na desnoj strani bi igrao Andrija Žiković, po sredini Sergej, a levo gaćinović, dok bi u špicu igrao Mitrović.

19.34 - Nema Dušana Tadića! Kapiten u njegovom odsustvu biće Aleksandar Mitrović. Na levoj strani igraće Aleksa Terzić, a videćemo da li će Mijat Gaćinović dobiti Tadićevu ulogu.

19.15. Sastavi:

printscreen/UEFA
 

 

18.58 - Današnja šetnja Budimpeštom:

 

 

 

 

17.56 - Ovako Mađari najavljuju meč:

 

 

17.33 - Atmosfera u Budimpešti pred meč je takva da glavni grad i cela Mađarska ne pamte euforiju. Ispred stadiona se traži karta više, domaći navijači bi da prisustvuju spektaklu!

17.30 - Selektor Dragan Stojković Piksi dao je intervju za podkast "Telcast" u kojem je između ostalog rekao:

- Mnogo je teško u fudbalu napraviti rezultat. Taj sport se razlikuje od drugih, iako ih ja sve mnogo volim i podržavam. Fudbal je nešto drugačije. Velika je konkurencija. Svi igraju, strahovito su napredovali. Naš osnovni cilj mora da bude da učestvujemo u kontinuitetu, da posle Mundijala odemo i na EURO. Pa opet posle na Mundijal. Bitna je i atmosfera - kaže Piksi i nastvalja:

- Ne sme da vam se zabija nož u leđa. Od koga? Pa od mnogih. Zato što ne vole uspeh. Normalni ljudi vole uspeh, ovi neki drugi ne vole. Osetio sam to tako što sam sа̑m morao da vadim nož. To je istina. Mi smo Pešića razapeli pre mesec dana. Ne mogu ni da kažem reči koje su mi govorili za njega. Nisam ćutao, saslušao sam i rekao im sve i svašta. A kad se desi finale, onda je sve super i sve se zaboravi. Mnogi ne vole uspeh, tu su lični interesi. Imaš tu jednu boleštinu da hoće da se pitaju, budu glavni i odlučuju. Svi bi da se pitaju i da odlučuju. Sve ignorišem jer radim pošteno i najbolje što mogu”.

BLOG UŽIVO

Meč u Budimpešti mogao bi da odredi dalji tok kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

Naša selekcija čeka izlazak na EURO od 2000. godine kada se kao reprezentacija Sr Jugoslavije takmičila u Holandiji i Belgiji..

BLOG UŽIVO

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike