Novi centarfor "orlova" o dilemi Srbija ili Hrvatska: Piksi mi rekao da sam doneo pravu odluku! (VIDEO)

10.10.2023

14:46

0

Autor: D. P.

Ratkov pojačava konkurenciju u napadu

Novi centarfor "orlova" o dilemi Srbija ili Hrvatska: Piksi mi rekao da sam doneo pravu odluku! (VIDEO)
Copyright fss.rs

Kada se pročulo da bi selektor Dragan Stojković Piksi mogao na spisak da uvrsti i talentovanog napadača Red Bul Salcburga Petra Ratkova, usledila je "kontra" iz Hrvatske da bi bivši napadač TSC iz Bačke Topole mogao da se nađe na spisku njihovog selektora Zlatka Dalića.

Dileme su brzo otklonjene. Ratkov je "orao", a o tom "prelaznom" periodu danas kaže: 

- Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije - rekao je Ratkov.

Na prošlim mečevima protiv Mađarske i Litvanije nije igrao zbog povrede:

- Nažalost, povredio sam se na prvenstvenoj utakmici i nisam mogao da se stavim na raspolaganje za duele protiv Mađarske i Litvanije. Sada sam obavio razgovor sa selektorom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta.

Ratkov veruje u sebe, uprkos jakoj konkurenciji u špicu:

- Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike