"Orlići" odigrali lud meč i pobedili Italiju: Gubili 0:1, vodili 3:1, pa gubili 3:4 i na kraju pobedili

11.10.2023

20:05

0

Autor: P.K.

Mladenović se pokazao kao vrhunsko pojačanje

"Orlići" odigrali lud meč i pobedili Italiju: Gubili 0:1, vodili 3:1, pa gubili 3:4 i na kraju pobedili
Aleksej Vukičević - Copyright MN Press

Spektakl u Gornjem Milanovcu! Omladinska reprezentacija Srbije pobedila je u prijateljskom meču Italiju sa 5:4.

Vodili su izabranici selektora Radovana Krivokapića 3:1 do 72. minuta, a onda su primili tri gola za osam minuta i na kraju golovima Alekseja Vukičevića i Jovana Mijatovića došli do važne pobede pred početak kvalifikacija za EP.

Marko Mladenović, koji je napustio reprezentaciju Nemačke i zaigrao za "orlove", pokazao je da će biti veliko pojačanje. Igrač Ajntrahta dao je dva gola i pokazao da se brzo uklopio sa saigračima iz generacije.

Sam meč je bio čudan i neizvestan, pun uspona i padova na ove strane, vodila je Italija 0:1, pa Srbija 3:1, opet "azuri" 3:4, da bi se završilo spektakularnim golom Jovana Mijatovića za 5:4.

Italija je dominirala u prvih 45 minuta, golman Luka Lijeskić je odbranio tri zicera, bio je junak "orlova" sve do 34. minuta kada je David Bartesagi sjajno reagovao na drugoj stativi posle centaršuta sa leve stane i golman nije mogao ništa da uradi.

Kada se činilo da će se na poluvreme otići sa prednošću gostiju, Petrović je poslao jedan odličan dubinski pas, Jovan Milošević nije uspeo da zahvati loptu na pet metara, ali je ona stigla na drugoj stativi do Marka Mladenovića. Nova "sedmica" Srbije je poslao ispod golmana u mrežu za izjednačenje u 44. minutu.

Samo 28 sekundi u nastavku bilo je potrebno Jovanu Mijatoviću da matira Italijane. Uveo je selektor Radovan Krivokapić golgetera Crvene zvezde i on je pokazao da je u sjajnoj formi. Primio je loptu od požrtvovanog Đure Đekića, zatim fintom izbacio rivala i matirao "azure".

Već u 58. minutu bilo je 3:1 za Srbiju. Jovan Mijatović je primio dubinski pas na 30 metara, uspeo da sačuva loptu a onda da pogodi na drugoj stativi Marka Mladenovića koji je tako sa dva metra postigao svoj drugi gol na meču.

Dela Monake je u 72. minutu smanjio sa penala za 3:2. Već u 77. minutu bilo je 3:3. Lorenco Anhele, igrač Juventusa pogodio je sjajno sa 18 metara sam ugao. Veliki pad Srbije iskoristio je Luka Lipani, lider "azura" koji je u 80. minutu sa 17 metara pogodio bliži ugao Lijeskića za preokret 3:4!

Međutim, Srbija je u 86. minutu preko Alekseja Vukičevića, štopera Zvezde, stigla do novog izjednačenja posle kornera i nespretne reakcije odbrane Italije. I to nije bilo sve. Za kraj spektakla stigao je spektakularni gol Jovana Mijatovića. On je odbijenu loptu je "iz prve" sa 16 metara iskosa parabolom poslao preko golmana u mrežu za trijumf od 5:4.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike