Moramo na taj EURO! Tadić odigrao 100. meč u dresu Srbije: Uvek sam ponosan kada igram za ovaj sveti grb!

11.09.2023

06:55

0

Autor: A. Š.

Kapiten Orlova jubilarni meč obeležio asistencijom, a saigrači mu pomogli da mu u sećanju ostane trijumfalno

Moramo na taj EURO! Tadić odigrao 100. meč u dresu Srbije: Uvek sam ponosan kada igram za ovaj sveti grb!
Dušan Tadić - Copyright MN Press

Vratili su se Piksijevi Orlovi na trijumfalni put. Posle bledog izdanja u Bugarskoj, te poraza od Mađarske na stadionu „Rajko Mitić“ minulog četvrtka, fudbaleri Srbije su u Litvaniji imali imperativ pobede koju su na kraju ostvarili prilično ubedljivo.

Meč u Kaunasu obeležio je „perfektnim“ het-trikom Aleksandar Mitrović, a snažni napadač tako je samo uveličao jubilej kapitenu Dušanu Tadiću, koji je u nedelju uveče odigrao 100. meč u dresu Srbije.

- Nije to najbitnije, meni je najvažnije da smo uradili ono što smo želeli. Da smo pokazali reakciju posle Mađarske i svoju igru. U prvom poluvremenu smo posle prvog gola hteli i drugi, treći... u nastavku četvrti, peti... ali i ovako je bilo ubedljivo - rekao je vezista srpskog tima u izjavi za TV Arena sport.

Fudbaler Fenerbahčea ima već 38 asistencija u državnom dresu, ali tvrdi da mu nisu bitne lične brojke, pa ni taj podatak. 

- Nisam brojao aistencije, bitno je da se pobeđuje. Svi imamo zajednički cilj, moramo da odemo na to Evropsko prvenstvo posle tolikog niza godina. 

Vrsni igrač sredine terena nije hteo ni da potencira svoj ulazak u "klub 100", niti da vrti svoju dugu karijeru u nacionalnom timu. 

- Svaka utakmica mi je bila posebna. Uvek sam ponosan kada igram za ovaj sveti grb, izađem na teren i čujem himnu – istakao je Dušan Tadić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike