Tadiću "klub 100" ništa ne znači, Piksi ga dopunio: Važan je žar, neka se brojevima bave drugi

06.09.2023

14:59

0

Autor: D. N.

Reprezentaciju Srbije čeka utakmica kvalifikacija sa Mađarima

Tadiću "klub 100" ništa ne znači, Piksi ga dopunio: Važan je žar, neka se brojevima bave drugi
Copyright MN Press

Uz selektora Dragana Stojkovića Piksija, utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Mađarskom, najavio je i kapiten Dušan Tadić.

U duel na "Rajku Mitiću", naši Orlovi i severni susedi ulaze sa istim brojem bodova, po sedam. Jasno je da je ovo derbi grupe.

- Kada smo videli grupu, znali smo da mi i Mađarska važimo za favorite. Tu su i ostale reprezentacije, ali znaju se favoriti i očekivano je stanje. Želimo da pobeđujemo, da imamo maksimalan broj bodova, ali nekada ne ide sve po planu. Imamo cilj, da se posle toliko godina plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat - kazao je Tadić, novi fudbaler Fenerbahčea.

MN Press
 

- Igrali smo već sa Mađarskom u Ligi nacija, u Beogradu su bili za nijansu bolji, prepustili smo im inicijativu. Kod njih je bilo drugačije, jako smo se postavili i dominirali, bili smo bolji. Otkad je Stojković tu uvek igramo tako, pitamo se i tu je ključ. Slični smo što se tiče igračkog kadra - nastavio je kapiten našeg nacionalnog tima kome nedostaju samo dva meča da uđe u "klub" 100 kada je reč o nastupima u državnom dresu.

- Iskreno, ne znači mi ništa. Lepo je kada imaš preko 50 utakmica za Srbiju, ali u prošlosti zbog svega što se dešavalo ostao mi je gorak utisak. Nije bitno koliko imaš nastupa, već šta si ostavio iza sebe, koliko si pomogao, dao golova i namestio. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica a da nisu imali Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Imamo primer Slavišu Jokanovića, ima 50 mečeva za reprezentaciju, a bio je na oba turnira i Svetskom i Evropskom - kazao je Tadić, a nadovezao se i Stojković.

- Tadić ne treba da se bavi brojevima, drugi ljudi su tu da se bave statistikom. Važno je da sa istim žarom ulazi u svaku utakmicu. Definitivno mogu ovi brojevi da mu imponuju i potvrda su njegovih majstorija i kvalteta. Trpeti nekog 100 puta u jednom dresu nije lako, zaslužio je sve ovo. U moje vreme dobijali smo uramljene dresove, nema potrebe da Tadić otvara bankovni račun samo za to ili da dobije veliki ček. Pre bi trebalo on nama da plati, nego mi njemu. Toliko dugo ga trpimo - zakjučio je naš selektor.

Podsetimo, u Beogradu će sutra igrati od 20.45, dok je za 18 časova zakazan i meč Litvanija - Crna Gora.

U nedelju će naš tim gostovati Litvaniji.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike