Orlovi iz Litvanije čestitali košarkašima! Za Mitra su šampioni, Piksi jasan: Srbija ih još više voli!

10.09.2023

23:57

0

Autor: A. Š.

Fudbaleri Srbije ostvarili važnu pobedu u kvalifikacijama za EURO, pa se osvrnuli na srebro Bogdanovića i drugova na Mundobasketu

Orlovi iz Litvanije čestitali košarkašima! Za Mitra su šampioni, Piksi jasan: Srbija ih još više voli!
Copyright MN Press

Najbolji fudbaleri Srbije ostvarili su večeras izuzetno važnu pobedu na putu za EURO, posle koje su „skinuli kapu“ košarkašima za osvojeno srebro na Mundobasketu u Manili.

Heroj Orlova u trijumfalnom pohodu u Litvaniji bio je Aleksandar Mitrović, postigavši „perfektan“ het-trik i ujedno prve golove u tekućem kvalifikacionom ciklusu.

- Trudio sam se da ostanem miran i staložen, bio sam skocentrisan i sva tri puta u pravom trenutku u pravo vreme. U jako dobrom prvom poluvremenu mogli smo da postignemo i neki gol više, ali dobro. U drugom smo odigrali pametno i sačuvali pobedu -  izjavio je srpski centarfor za TV Arena sport. 

Dva puta mu je gol namestio Filip Mladenović, a jednom kapiten Dušan Tadić.

- Njima su važne asistencije, a meni samo da dobijam pravovremene lopte. Večeras ih je bilo od Mladena, Duće, Sergeja... Trudio sam da odradim svoj deo posla.

Mitroviću je ovo treći het-trik u reprezentativnoj karijeri, pošto mu je to prethodno pošlo za rukom protiv Bolivije i Švedske. 

- Ne bih izdvajao nijedan gol, uvek mi je samo važno da lopta pređe gol liniju. Svaki je lep na svoj način.

Letošnje pojačanje Al Hilala iz Saudijske Arabije nije hteo da se širi zbog svog sjajnog učinka, ali su mu zato usta bila puna hvale na račun košarkaša Srbije, novih viceprvaka sveta.

- Za mene su oni šampioni! Odigrali su fenomenalan turnir i učinili nas ponosnim. Hvala im na tome. Dali su nam vetar u leđa – rekao je Aleksandar Mitrović, koji je loptu sa večerašnjeg meča poneo sa sobom, da je pokloni svojoj deci. 

A čestitke košarkašima uputio je i selektor Dragan Stojković Piksi.

- Danas su me igrači zamolili da li mogu svi zajedno da gledaju utakmicu na velikom platnu u hotelu. Naravno da sam rekao da može, ja sam utakmicu gledao u sobi spremajući sastanak za naš meč, ali nije me omelo da pratim. Navijali smo za njih, želim da čestitam, KSS, Daniloviću, Tarlaću, igračima i selektoru Pešiću na jednoj fenomenalnoj prezentaciji na SP. Oni su za mene, bez obzira što su srebrni, zlatni. Čestitam im od srca, ne postoji nijedan razlog zašto bi bili tužni. Učinili su nas ponosnim i mislim da ih Srbija još više voli – kazao je Piksi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike