I Čukarički promenio trenera! Novo kolo, nova smena u Superligi

15.08.2023

15:12

0

Autor: D. N.

Prethodno je do "rokade" na klupi došlo u Vojvodini

I Čukarički promenio trenera! Novo kolo, nova smena u Superligi
Dušan Kerkez - Copyright MN Press

Posle Radoslava Bataka, bez posla je ostao i Dušan Kerkez. Tako je nakon Vojvodine, šefa stručnog štaba promenio i Čukarički. I već se zna zamena, a to je Igor Matić.

Povodom dešavanja u taboru beogradskih belo-crnih, usledilo je i objašnjenje.

- Imao sam sastanak sa direktorima kluba, razgovarao sam i sa predsednikom, u ovom trenutku je to bilo najbolje rešenje. Ovde sam zaista proveo godinu i nešto fenomenalnih dana. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Obradoviću, direktorima Matijaševiću, Grkiniću i Dijani Petrović-Đorđević, svim ostalim ljudima koji rade u administraciji i uopšte u klubu, naravno i igračima na prelepoj godini. Hvala i svim ljudima koji su dolazili da gledaju i da bodre Čukarički.

Ponosan sam na ono što smo uradili, ostajemo prijatelji za ceo život i ovaj klub će u meni uvek imati velikog navijača. Ovakve stvari se u fudbalu dešavaju. Iz sveg srca želim sreću Čukaričkog u nastavku sezone, u prvenstvu i u Evropi. Klub i ovi igači to zaslužuju. Idemo dalje, ponavljam, kao prijatelji. Nikad se ne zna, možda se i vratim ovde jednog dana - objasnio je Kerkez za sajt, sada već bivšeg kluba.

Inače, Kerkez se posle 20 godina provedenih u inostranstvu i karijere trenera koju je započeo na Kipru vratio u Srbiju i kako ističe, nije se pokajao.

- To mi je bilo potrebno, video sam kako stvari ovde funkcionišu. Imao sam veliku želju da se vratim u svoju zemlju, imao sam priliku da radim u jednom od naših najboljih klubova. Bilo je lepo, zanimljivo, bilo je uspona i padova, ali verujem da smo cilj ostvarili, osvojili smo treće mesto, igrali finale Kupa Srbije. Bio sam deo te slagalice, pomogao sam koliko sam mogao. Još jednom, želim ekipi mnogo sreće - zaključio je Kerkez, kome se sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zahvalio.

- Prijatelji smo i ostaćemo prijatelji za ceo život. Ovo su normalne stvari i dešavaju se, naš cilj je bio da malo razmrdamo ekipu pred izuzetno bitne mečeve u Superligi i one koji nas očekuju u Evropi - kazao je Matijašević.

Inače, razlaz Kerkeza i Čukaričkog usledio je dva dana nakon što je klub sa Banovog brda remizirao protiv Javora (2:2) i prekinuo niz od 10 uzastopnih pobeda na domaćem terenu.

I kao što je rečeno, zameniće ga Matić.

MN Press
 

 

- Novi šef stručnog štaba Čukaričkog biće Igor Matić. Nekadašnji kapiten Brđana, kasnije i direktor Omladinske škole, vraća se u klub na novoj funkciji. Matić je bio igrač Čukaričkog u periodu od 2012. do 2017. godine.

U tom periodu belo-crni su ostvarivali sjajne uspehe, između ostalog osvojili su Kup Srbije, a tu generaciju kao kapiten predvodio je upravo Matić. Na terenu je imao ulogu plejmejkera, igrao je na sredini terena, često je bio "produžena ruka" trenera.

Po završetku igračke karijere, upravo u Čukaričkom, postao je direktor Omladinske škole sa Banovog brda, a tu funkciju obavljao je sa velikim uspehom. Od marta 2021. godine Igor Matić je bio na funkciji koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije. Promocija će biti održana u sredu u 14,30 časova na stadionu na Banovom brdu - navedeno je na sajtu beogradskog superligaša.

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike