Srećo, gde si? Brđani i nisu baš oduševljeni žrebom!

07.08.2023

15:09

0

Autor: D. N.

Trener Čukaričkog, ali i direktor smatraju da su mogli mnogo bolje da prođu u Nionu

Srećo, gde si? Brđani i nisu baš oduševljeni žrebom!
Dušan Kerkez - Copyright MN Press

Čukarički nije imao sreće na žrebu za plej-of Lige Evrope, ocena je iz tabora belo-crnih. "Brđani" će se za grupnu fazu boriti protiv pobednika dvomeča Olimpijakosa i Genka.

Prvi meč, ekipa Dušana Kerkeza će ograti kao gosti 24. avgusta, a revanš je na programu nedelju dana kasnije.

- Smatram da će biti prilično neizvesno u duelu Olimpijakosa i Genka, dao bih nešto veće šanse Grcima u tom dvomeču, otprilike 60 prema 40 u procentima u korist tima iz Pireja. Nema dileme, izvukli smo najjači mogući par, nije nas sreća pogledala prilikom žreba.

Na nama je da pružimo maksimum u ta dva meča, da se dostojno borimo i da pokušamo da napravimo iznnađenje. Ostaje nam da vidimo ko će od ta dva tima biti naš protivnik, sasvim je dovoljno vremena do prvog meča - kazao je Kerkez za klupski sajt, a da nije bilo sreće, kazao je i Vladimir Matijašević, sportski direktor.

- Ko god da nam bude rival u plej-ofu, biće favorit. Izgleda da nemamo sreće na žrebu, pre dve godine smo izvukli Hamarbi, prošle godine Tvente, sada pobednika meča Olimpijakos – Genk. I uvek su to bile najteže moguće opcije u tom trenutku. Ali, igra se 11 na 11, ne želimo da se odreknemo borbe za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Sjajna je okolnost što ćemo imati obezbeđenu evropsku jesen, ali ponavljam, borićemo se do kraja.

MN Press
 

Želimo da napravimo iznenađenje. Lično, voleo bih da igramo protiv Olimpijakosa, kad je već ovako. Radio sam u Grčkoj, bio u AEK-u, znam kakva je atmosfera u Pireju, jasno nam je da je Olimpijakos veliki klub, doduše nema neke razlike između njih i Genka, biće teško u svakom slučaju. Očekujem da naši prvotimci pruže dobru igru i da budu ravnopravni u tim mečevima - napomenuo je Matijašević.

Čukarički je dobro otvorio sezonu u Superligi, pošto je pobedio i Radnički iz Niša, kao i Radnički 1923. Kao domaćin je pobedio 2:0, da bi na "Čika Dači" bilo 2:1.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike