Top 5 detalja 3. kola: Večiti po planu, IMT na fudbalskoj lutriji i Sava Petrov!

15.08.2023

12:12

0

Vojvodina konačno stigla do boda, i to na debiju novog trenera

Top 5 detalja 3. kola: Večiti po planu, IMT na fudbalskoj lutriji i Sava Petrov!
Fudbaleri Radničkog iz Niša - Copyright MN Press

Ako su uvodna, prva dva kola Superlige bila turbulentna, treće je bar malo primirilo situaciju. Crvena zvezda je i dalje na vodećoj poziciji, Partizan je gubio, pa se vraćao, a i Voša je u prvom meču mandata trenera Ranka Popovića, stigla do prvog boda. Sve u svemu, ništa neočekivano, osim možda preokreta IMT-a.

Idemo redom

IMT ima svoga Boga!

Novajlija u Superligi, beogradski IMT gostovao je na stadionu kraj Jošanice ekipi Novog Pazara. Da govorimo o prošloj sezoni, Pazarci bi pored ogromne uloge favorita, priredili i karnevalsku atmosferu. Ovako, priređen je meč poput premijerligaškog, pun preokreta, kartona, golova u nadoknadi vremena, sve ono što u srpskom fudbalu ne dolazi često u toj cifri.

MN Press
 

 

IMT je na kraju slavio sa 4:3 i to sa dva pogotka u nadoknadi vremena. Slaviće dugo na Novom Beogradu 24-godišnjeg Viktora Živojinovića!

Prvi bod Vojvodine i debi Popovića

“Ruku na srce”, Vojvodina je od vodećih timova iz prošle sezone imala najteži raspored u uvodnim mečevima, Crvena zvezda, pa Partizan i Stara dama je nakon dva kola bila bez boda, što je rezultiralo promenom trenera na Karađorđu, pa se uprava zahvalila inače sjajnom Radoslavu Bataku i angažovala Ranka Popovića. A već na debiju čekalo ga je gostovanje u Kruševcu i 0:0. Dinar po dinar – pogača, bod po bod…

Prazna Humska – već viđeno

MN Press
 

 

Stadion u Humskoj bio je gotovo prazan na meču sa niškim Radničkim, a Meraklije blizu do iznenađenja. Najavili su Grobari da će južna tribina stadiona u Humskoj ulici biti prazna, a mali broj navijača koji se našao na ostalim delovima stadiona skandirao je “Uprava napolje”, a transparent iste sadržine našao se i na dočeku predsednika kluba. Crno-beli su na kraju upisali tri boda, zahvaljujući ubojitim inostranim pojačanjima, 2:1

Sava Petrov

Doneo je prednost Nišlijama u 15. minutu protiv Partizana, da je na stadionu bilo “duše”, rekli bismo – Utišao je Humsku, ovako, pogodak Partizanovog deteta pominjemo jer je usledilo izvinjenje. Naime, Petrov je krenuo sa desne strane, ka sredini, šutirao je levom nogom sa oko 20 metara i pogodio gornji ugao. I dok su njegovi slavili, Petrov je visoko podigao ruke ka tribini, u znak izvinjenja. Ne zaboravlja Petrov svoje boje, crno-beli su mu i dalje u srcu.

Zvezda ponovo brojala do 4

MN Press
 

Zvezda je upisala još jednu pobedu, iskreno ništa novo. Ovakav sastav, sjajno vođen od strane Baraka Bahara rešeta sve u domaćem šampionatu i sprema se za grupnu fazu Ligi šampiona, jasno je da je to i glavni cilj. Ali, ono što je drugačije u odnosu na prethodna dva kola, Omri Glazer je konačno savladan, a to je učinio 18-godišnji Marko Veličković. Verovatno pogodak za pamćenje.

Superliga Srbije, 3. kolo

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4

Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 34, Kraso 62, Mijatović 87)

Subota

Voždovac - Radnik 1:1

(Stojanović 76ag - Duronjić 4)

TSC - Radnički 1923 1:0

(Jovanović 85)

Čukarički - Javor 2:2

(Miladinović 15, Drezgić 70 - Tanko 18, Gojković 82)

Nedelja

Napredak - Vojvodina 0:0

Partizan - Radnički Niš 2:1

(Natho 79p, Severina 86 - Petrov 12)

Spartak - Železničar 3:0

(Bijelović 24, Ubiparip 84, Rošević 86)

Ponedeljak

Novi Pazar - IMT 3:4

(Adešina 3, Ergelaš 34, Lazić 85 - Luković 9, 81, Glišić 90+2, Živojinović 90+4)

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike