Ekskluzivno na 24sedam: Golovi, VAR "poništavanja", Salahov bes, pogledajte hajlajtse derbija Čelsi - Liverpul (FOTO-VIDEO)

13.08.2023

20:17

0

Autor: D. N.

Totenhem je nešto ranije odigrao prvi meč bez Harija Kejna

Ekskluzivno na 24sedam: Golovi, VAR "poništavanja", Salahov bes, pogledajte hajlajtse derbija Čelsi - Liverpul (FOTO-VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Odigran je prvi ovosezonski derbi u Premijer ligi. Čelsi je na svom "Stamford Bridžu" dočekao Liverpul, a rezultat je bio 1:1.

Duel između "plavaca" Maurisija Poketina i "crvenih" Jirgena Klopa bio je veoma zanimljiv, posebno u prvom poluvremenu. Već u 18. minutu Luis Dijaz je doveo goste u vođstvo, a asistenciju je upisao Mohamed Salah.

Samo 11 minuta kasnije, Egipćanin je bio blizu i da sam postane strelac, ali je gol poništen posle intervencije iz VAR sobe.

Usledilo je izjednačenje, pošto je novajlija Aksel Disasi savladao Alisona. Igrao se 37. minut,  kada je na semaforu pisalo 1:1.

A onda je i Čelsiju poništen gol, tačnije Benu Čilvelu koji je bio asistent Francuzu. Ispostavilo se da se nije dalo ni Salahu ni Čilvelu da budu i asistenti i strelci.

Salah je na terenu bio do 77. minuta, mesto je ustupio Harviju Eliotu, a prilikom izmene bio je veoma nezadovoljan i to nije krio. Ljutito je skinuo zavoj sa ruke.

Salahu se takođe desilo da prvi put tokom karijere u Premijer ligi nije dao gol na otvaranju.

Pogledajte i najzanimljivije detalje.

Nešto ranije, Brentford je ugostio Totenhem. Rezultat u prvom meču za "pevce" po odlasku Harija Kejna bio je 2:2. Poveli su gosti, već u 11. minutu, golom Kristijana Romera, a onda je usledio preokret. Strelci su bili Brajan Mbeumo i Joan Visa. Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi u prvom poluvremenu postavio je Rojal Emerson.

U sledećem kolu, Čelsi će u gradskom derbiju gostovati Vest Hemu, dok će Liverpul biti domaćin Bornmutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike