Kejn debitovao porazom, a onda pričao o svom transferu, vrednom 100 miliona evra!

13.08.2023

15:47

0

Autor: D. N.

Kako je priznao, bilo je vreme da napusti Totenhem

Kejn debitovao porazom, a onda pričao o svom transferu, vrednom 100 miliona evra!
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Transfer Harija Kejna iz Totenhema u Bajern izazvao je veliku pažnju, pošto je za iskusnog napadača plaćeno čak 100 miliona evra. Međutim, start nije bio baš uspešan, a treba napomenuti da je dolazak u Minhen bio prilično turbulentan.

Kejn je već debitovao za novi klub (od 63. minuta), ali porazom. U Superkupu Nemačke, Bajern je poražen od Lajpciga sa čak 3:0. Iako je prvak Nemačke već propustio priliku da osvoji jedan trofej, Englez kaže da je došao zbog pehara.

- Neverovatno iskustvo. Doček na sinoćnjoj utakmici je bio magičan. Želim svake godine da igram u Ligi šampiona i da se borim za titule. Zato sam i došao u Bajern, koji je jedan od najvećih klubova na svetu. To mi daje priliku da sa ovim klubom osvajam trofeje - kazao je Kejn na promociji i dodao da je imao tešku nedelju.

- Ovo je moj prvi transfer u kojem sam učestvovao. Srećan sam što sam ovde. Moj fokus je sada ovde, pokušavam da pomognem timu. Proveo sam celu karijeru i život u Engleskoj. Biće potrebno malo vremena da se prilagodim na novu ligu, timove.

Prilagođavao sam se tokom karijere u Totenhemu i reprezentaciji, to ću raditi i ovde. Bilo je jasno da će to biti teška odluka. Bio sam u Totenhemu 19 godina, klub je deo mog srca. Osećao sam da je sada pravo vreme da promenim klub.

Kejna su tokom predstavljanja podsetili i da će ovosezonsko finale Lige šampiona biti odigrano na "Vembliju", u Londonu, u kojem je sa uspehom igrao u nekoliko prethodnih sezona.

- Igrati na Vembliju je uzbudljivo. Šansa za trijumf na Vembliju bila bi neverovatna za mene. Nadam se da možemo to da postignemo - dodao je Kejn.

Ugovor je potpisan do leta 2027. godine, a kao što je rečeno plaćen je 100 miliona evra. Prokomentarisao je i taj podatak.

- To je mnogo novca. Osećam odgovornost. Platili su kako bi pokušali da naprave velike stvari, ja želim da postignem velike stvari. Na istom smo putu - zaključio je Kejn, nova "devetka" velikana iz Minhena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike