Zvezda ga dobro upoznala! Prošle sezone igrao protiv crveno-belih, a sada je potpisao dugogodišnji ugovor sa Čelsijem

04.08.2023

11:04

0

Autor: D. N.

"Plavci" doveli šesto pojačanje od angažovanja Maurisija Poketina

Zvezda ga dobro upoznala! Prošle sezone igrao protiv crveno-belih, a sada je potpisao dugogodišnji ugovor sa Čelsijem
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Monako - Copyright MN Press

Aksel Disasi je novui fudbaler Čelsija. Francuski štoper je potpisao dugoročan ugovor, na čak šest godina, a Monaku je plaćeno 45 miliona evra. Tako je Disasi postao šesto pojačanje od dolaska Maurisijia Poketina na mesto menadžera, ali i prvo u odbrani.

- Neustrašiv je u vazduhu, pamatno čita igru i kada je potrebno može da bude i desni bek. Disasi će sada imati testove protiv napadača iz Premije lige - navedeno je između ostalog na sajtu kluba sa "Stamford Bridža".

Ko je Disasi? Reč je o 25-godišnjaku, visokom 190 centimetara i koji je karijeru počeo u FK Pariz. To je bio i logičan izbor, pošto je rođen u jednom od predgrađa Pariza.

Zatim je 2016. godine prešao u Rems, kao slobodan agent. Prvo je bio u B timu, a onda i u prvoj ekipi. U Monako je stigao u leto 2020. godine, za 13 miliona evra.

Za "kneževe" je igrao u 129 utakmica, često je bio i kapiten, a igrao je i u oba meča sa Crvenom zvezdom, prošle sezone u Ligi Evrope.

Zbog svega toga je dobio i poziv u reprezentaciju Francuske, a na Mundijalu u Kataru je igrao svih 90 minuta u duelu sa Tunisom. Upisao je ukupno četiri nastupa za selekciju koju trenutno vodi Didije Dešan.

Za Disasija koji ima i državljanstvo DR Kongo je postojalo interesovanje i Mančester junajteda i Njukasla, ali pošto se Vesli Fofana povredio, "plavci" su krenuli u "ofanzivu". I kupili ga.

Čelsi će u prvoj utakmici nove sezone u Premijer ligi ugostiti Liverpul, 13. avgusta. Prošlu sezonu su "plavci" završili na 12. mestu tabele, sa čak 45 bodova manje od šampiona Mančester sitija. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike