Zvezda ih uništila, oni ipak idu u Evropu: Juventus žestoko kažnjen, ali ćuti i trpi

28.07.2023

20:08

0

Autor: P.K.

Stara dama smatra da je dobro prošla

Zvezda ih uništila, oni ipak idu u Evropu: Juventus žestoko kažnjen, ali ćuti i trpi
Slavlje igrača Zvezde protiv Fiorentine - Copyright MN Press

Fiorentina je ipak obezbedila učešće u Evropi ove sezone, pošto je Juventus zvanično suspendovan iz međunarodnih takmičenja na godinu dana zbog finansijskih prevara!

Tim u kome igraju srpski fudbaleri Luka Jović i Nikola Milenković će se naći u Ligi konferencija, gde je prošle sezone došao do finala protiv Vest Hema. Juventus će u predstojećoj sezoni nastupiti samo u Seriji A, uz kaznu od oduzimanja 10 bodova.

Nekoliko dana nakonFiorentininog poraza na "Marakani", klub sa stadiona Artemio Franki je dobio veoma pozitivne vesti: učestvovaće u žrebu za plej-of, koji je na rasporedu za 7. avgust.

Fiorentina će imati gotovo mesec dana da se "oporavi" nakon teškog poraza u Beogradu, s obzirom da prvi meč u plej-ofu igraju 24. avgusta, a revanš je 31. avgusta. Nakon toga, biće poznat raspored svih grupa.

Partizan i Vojvodina su takođe učesnici ovog takmičenja. Vojvodina će sledećeg četvrtka u Novom Sadu igrati revanš 2. kola kvalifikacija protiv Apoela, nakon što su četvrtak izgubili u Nikoziji 1:2.

Ovo znači da srpski majstor Dušan Vlahović neće igrati u evropskim takmičenjima sledeće sezone, što je veliki finansijski i svaki drugi udarac za najuspešniji italijanski klub.

Osim izbacivanja iz Evrope, Juventus je kažnjen i novčanom kaznom od 10 miliona evra. Iako je suma velika, "Stara dama" je na neki način prošla relativno dobro, jer bi u slučaju ponovljenog prekršaja ili kršenja Finansijskog fer-pleja morali platiti 20 miliona evra.

Iako na prvi pogled kazna deluje ekstremna, advokati Juventusa su ovaj ishod videli i kao kompromis, s obzirom da je Juventus kažnjen u godini kada će se takmičiti u manje prestižnom takmičenju, trećem po značaju u evropskom fudbalu.

Nadaju se u Torinu da će nakon ovog incidenta uspeti da obnove odnos sa UEFA, koji je bio ozbiljno narušen nakon što se Juve našao među velikim klubovima koji su podržavali projekt "Superliga". Novo rukovodstvo torinskog kluba želi da se distancira od toga, što je bila inicijativa prethodnog menadžmenta.

Dok Juventus počinje ispočetka, Fiorentina će težiti da ponovi prošlogodišnji uspeh u Ligi konferencija. Uskoro ćemo videti da li će Luka Jović i ove sezone biti deo tima, jer su sve češće glasine da bi se mogao vratiti u Crvenu zvezdu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike