Golman Vojvodine poklonio pobedu Kipranima! Novosađani se kući vraćaju sa minusom

27.07.2023

20:57

0

Autor: D. N.

Novosađani do revanša moraju da odigraju i meč sa Crvenom zvezdom

Golman Vojvodine poklonio pobedu Kipranima! Novosađani se kući vraćaju sa minusom
Lazar Carević - Copyright MN Press

Fudbaleri Vojvodine su poraženi u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija od APOEL-a. Na Kipru je bilo 2:1 za domaćina koji je dva puta dolazio u vođstvo, pa će ekipa Radoslava Bataka imati težak posao naredne nedelje u Novom Sadu, u revanšu.

Ali dok čeka taj meč, Vojvodina će u nedelju u Beogradu gostovati Crvenoj zvezdi u prvom kolu nove sezone Superlige.

Domaćin na čijoj je klupi Rikardo Sa Pinto, nekadašnji trener Crvene zvezde je poveo u 32. minutu, kada je Gruzin Georgi Kvilitaja savladao Lazara Carevića. Posle ubačene lopte sa strane, sa nekoliko metara samo je ubacio loptu u mrežu. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

"Stara dama" iz Novog Sada je uspela da izjednači preko Dejana Zukića koji je glavom sproveo loptu u mrežu posle idealnog centaršuta kapitena Nikole Čumića.

Međutim, posle tog 56. minuta, relativno brzo je usledilo novo vođstvo domaćina. Ali, ovaj gol iz 65. minuta ide na dušu golmana Carevića. Čuvar mreže Vojvodine je posle kornera "zaplivao u prazno", a taj poklon je iskoristio drugi Gruzin u ekipi APOEL-a. Laša Dvali je uspeo da primi loptu, a zatim je pošalje iza linije gola Vojvodina.

Tako da je nekoliko dobrih intervencija, sve "pokvario".

Ko bude uspešniji u ovom dvomeču, u trećem kolu će igrati sa pobednikom dvomeča ukrajinske Vorskle i Dile Gori iz Gruzije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike