Benzema tužan na oproštaju od Reala: Napuštam najbolji klub na svetu i to me boli!

07.06.2023

00:44

0

Francuski napadač posle 14 godina skinuo opremu Kraljevskog kluba i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

Benzema tužan na oproštaju od Reala: Napuštam najbolji klub na svetu i to me boli!
Karim Benzema - Copyright Profimedia

Francuski fudbaler Karim Benzema izjavio je u Madridu da je želeo da završi igračku karijeru u Realu, dodavši da je tužan što napušta madridski klub.

Benzema je pre dva dana saopštio da neće da produži ugovor sa Realom, pošto planira da nastavi karijeru u drugom klubu. Španski mediji su objavili da će francuski napadač da dobije više od 600 miliona evra za trogodišnji ugovor sa šampionom Saudijske Arabije Al Itihadom.

- Teško je bilo šta reći, ali hvala Realu i mojim saigračima mnogo. Imao sam tu sreću da ostvarim svoj san o kojem sam maštao još kao klinac. Hvala ti, predsedniče, imao sam samo 21 godinu kada sam došao. Kada sam te prvi put video, rekao sam sebi: 'Doveo si Zidana i Ronalda, a sada si doveo i mene' - rekao je Benzema na konferenciji za medije u Madridu na kojoj se zvanično oprostio od Reala.

On je istakao da neće da zaboravi Real.

- To je najbolji klub na svetu i u istoriji. Danas je vreme da odem i da pričam o drugoj priči, ali meni je najvažnije šta sam. Ovo je tužan dan za mene jer napuštam klub i to me boli. Želeo sam da završim karijeru ovde, ali otvorile su se neke nove prilike za mene - rekao je Benzema.

Francuski napadač je posebnu zahvalnost uputio treneru Reala Karlu Anćelotiju.

- Hvala treneru koji mi je uvek davao podršku, dizao mi samopouzdanje. To nikad neću zaboraviti, naučio sam mnogo od Anćelotija. Madrid će uvek da bude moja porodica. Hvala i navijačima, iskreno vam hvala na svemu - zaključio je Benzema.

Osvajač Zlatne lopte je prethodnih 14 godina bio član Reala, a sa madridskim klubom osvojio je 24 trofeja. Francuz je poslednji meč za Real odigrao u nedelju protiv Atletik Bilbaa (1:1), a upravo je Benzema sa penala bio strelac jedinog gola za madridski klub.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike