Ronaldo i Benzema dobili istog gazdu - najmoćnijeg! Fudbalska revolucija u Saudijskoj Arabiji: Država uzela pod svoje četiri najveća kluba!

05.06.2023

18:32

0

Autor: A. Š.

Dolazak portugalskog superstara prošle zime očigledno je stvorio lavinu pozitivnih fudbalskih dešavanja na Bliskom Istoku

Ronaldo i Benzema dobili istog gazdu - najmoćnijeg! Fudbalska revolucija u Saudijskoj Arabiji: Država uzela pod svoje četiri najveća kluba!
Kristijano Ronaldo i Karim Benzema - Copyright MN Press

Dolazak Kristijana Ronalda prošle zime pokrenuo je lavinu pozitivnih fudbalskih dešavanja u Saudijskoj Arabiji. Pošto su priveli kraju angažovanje još jedne velike evropske zvezde Karima Benzeme, Saudijci su objavili revolucionarnu vest – četiri najveća tamnošnja kluba stavljena su „pod istu kapu“.

Pablik investment fond (PIF) objavio je završetak preregistrovanja Al Itihada (kupili Benzemu), Al Nasra, za koji igra Krstijano Ronaldo, Al Ahlija i Al Hilala.

Podsećanja radi, novi vlasnik četiri velikana saudijskog fudbala svoje umeće u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu dokazao je u Njukaslu. Za samo godinu dana, „svrake“ su pod vođstvom PIF-a stigle od borbe za goli premijerligaški život do mesta u Ligi šampiona.

Ovaj potez je i indirektna potvrda sve učestalijih spekulacija, da je sam vrh Saudijske Arabije stao iza projekta potpune ekspanzije tamnošnjeg fudbala, s obzirom da se kao vlasnik Njukasla vodi saudijski princ Mohamed bin Salman.

- U sklopu današnje najave Projekta ulaganja i privatizacije sportskih klubova, četiri saudijska kluba – Al Itihad, Al Ahli, Al Nasr i Al Hilal – su transformisani u kompanije, od kojih je svaka u vlasništvu PIF-a i neprofitnih fondacija za svaki klub – stoji u saopštenju Pablik investment fonda, čija ulaganja kontroliše direktno princ Bin Salman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike