Zvanično: Real se oprostio od Benzeme! Temelj zlatnog doba "kraljevskog klub" odlazi kao slobodan igrač!

04.06.2023

12:01

0

Autor: D. P.

Francuz nastavlja dalje u 35. godini

Zvanično: Real se oprostio od Benzeme! Temelj zlatnog doba "kraljevskog klub" odlazi kao slobodan igrač!
Karim Benzema - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Francuski fudbaler Karim Benzema i Real Madrid postigli su sporazum da se posle 14 godina saradnje rastanu ovog leta.

Povodom dogovora sa igačem klub se obratio navijačima i španskoj javnosti saopštenjem:

- Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su se da stave tačku na njegovu briljantnu i nezaboravnu fazu kao igrača našeg kluba. Real Madrid želi da pokaže svoju zahvalnost i svu svoju naklonost prema igraču koji je već jedna od naših najvećih legendi - kaže se u saoptšenju "kraljevskog klub" i nastavlja:

- Karim Benzema je stigao u naš klub 2009. godine, sa samo 21 godinom, i bio je temelj u ovom zlatnom dobu naše istorije. Tokom četrnaest sezona u kojima je branio naš grb i dres, osvojio je 25 titula, što je rekordni broj za Real Madrid: pet evropskih kupova, pet svetskih klupskih prvenstava, četiri superkupa Evrope, četiri lige, tri Kupa kralja i četiri Superkupa Španije. Karim Benzema je aktuelni osvajač Zlatne lopte i UEFA igrač godine, a takođe je uključen u FIFA FIFPRO jedanaest i osvojio je trofej za najboljeg strelca u 2022.

Benzema je odigrao neverovatnih 647 utakmica na kojima je postigao 353 golova, po čemu je drugi strelac u istoriji Reala:

Profimedia
Karim Benzema

 

 - Benzema u Real Madridu je bio primer profesionalizma i predstavljao je vrednosti našeg kluba. Karim Benzema je stekao pravo da odlučuje o svojoj budućnosti. Madridisti i svi navijači širom sveta uživali su u njegovom magičnom i jedinstvenom fudbalu, koji ga je učinio jednim od velikih mitova našeg kluba i jednom od velikih legendi svetskog fudbala. Real Madrid je i uvek će biti njegov dom, a njemu i celoj njegovoj porodici želi sve najbolje u ovoj novoj fazi njegovog života. Sledećeg utorka, 6. juna, u 12.00 časova, u Real Madridu će se održati institucionalni čin odavanja počasti i ispraćaja Karima Benzeme, uz prisustvo našeg predsednika Florentina Peresa - zaključili su saopštenje.

Već nedeljama se spekuliše po svim medijima da će sledeća stanica 35-godišnjeg Benzeme biti u Saudijskoj Arabiji.

Malu sumnju da će to baš tako biti izazvala je njegova izjava od pre nekoliko dana u kojoj je demantovao priče o odlasku rekavši da ostaje "madridista" i da "pisanja u medijima najčešće nemaju veze sa onim što se dešava u stvarnosti".

Ovde, očigledno, nije bilo greške medija!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike