VIDEO Žota slomio srce navijačima Totenhema, Liverpul igra kao nekad - Gledali smo jednu od najboljih utakmica u istoriji lige!

30.04.2023

19:38

0

Autor: P.K.

Spektakl na Enfildu, zbog ovakvih mečeva se fudbal voli

VIDEO Žota slomio srce navijačima Totenhema, Liverpul igra kao nekad - Gledali smo jednu od najboljih utakmica u istoriji lige!
Diogo Žota sa saigračima - Copyright Profimedia

Liverpul je slomio srce svim navijačima posrnulog Totenhema pošto je pobedio 4:3 u jednoj od najboljih utakmica u istoriji Premijer lige!

Počelo je kao katastrofa za tim iz Londona, pošto su "redsi" vodili 3:0 posle samo 15 minuta igre, ali su se Spursi na čudesan način vratili i došli do izjednačenja u 93. minutu.

Da stvari budu lepše, gol je dao Rišarlison, svoj prvi u Totenhemu u Premijer ligi i to na Enfildu, gde ga posebno mrze zato što je bivši igrač Evertona.

Ogromno slavlje i radost gostujućih navijača trajala, kao i bes domaćih – sve to je trajalo tačno 99 sekundi, pošto je toliko trebalo Diogu Žoti da iz teške pozicije savlada Frejzera Forstera.

Ovo je Liverpulu bila četvrta uzastopna pobeda i sada je pretekao upravo Totenhem u borbi za Ligu Evrope, i to uz meč manje, plus što od sledećih pet mečeva, tri igra kod kuće.

Totenhemu je ovo četvrta utakmica bez pobede, od čega su tri poraza, a dolazi samo nedelju dana posle poniženja u Njukaslu.

Liverpul igra dobro u poslednje vreme, vezao je četiri pobede, dao 14 golova, ali je sve to došlo prekasno za trofeje ili bar Ligu šampiona. Da su "redsi" igrali tokom većeg dela sezone kao u prvih 15 minuta današnjeg meča, bili bi na mnogo boljoj poziciji na tabeli.

Kada je počeo 16. minut utakmice, na semaforu je pisalo - 3:0, posed je bio 78:22 u korist domaćina, koji je tri gola dao iz četiri pokušaja.

Seriju je započeo Džons u 3. minutu na asistenciju Aleksander-Arnolda, a samo 120 sekundi kasnije Dijaz je povećao vođstvo Liverpula na dodavanje Gakpa. Seriju je završio Salah iz penala.

Izgledalo je kao da Totenhem čeka još jedna katastrofa, ali su "pevci" uspeli da se oporave. U završnici prvog poluvremena Kejn je postigao gol za tim iz Londona i kao da je najavio uzbuđenje u nastavku utakmice.

Mnogo je bolje delovao Totenhem u drugom delu, oslobodio se pritiska. Samo u jednom napadu, u manje od 60 sekundi, Totenhem je dva puta pogodio okvir gola: prvo Son udarcem sa distance, a zatim i Romero u nastavku akcije. Gosti su dva puta tražili penal, a neizvesnost u meču je vratio Son golom u 77. minutu.

Svi su na nogama na Enfildu pratili završnicu utakmice, sa napadima koji su se smenjivali s jedne na drugu stranu. Rišarlison je ušao sa klupe i postigao svoj prvi prvenstveni gol za Totenhem. Zakačio je loptu glavom posle slobodnog udarca Sona i prebacio Alisona - 3:3.

Profimedia
 

Dok su se još čule pesme gostujućih navijača, a rezervisti na klupi slavili veliki preokret, Moura nije uspeo da zaustavi Žotu, a Portugalac nije propustio priliku – 4:3, proglasio sebe u heroja, a Lukasa u tragičara utakmice.

Uživajte:

Neutralni ljubitelji fudbala su mogli da uživaju u ovom meču – to samo Premijer liga može.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike