To je veliki klub! Totenhem refundira novac navijačima posle istorijske blamaže i košmarnog poraza

25.04.2023

18:14

0

Autor: P.K.

Trener je platio cenu, igrači ne beže od odgovornosti

To je veliki klub! Totenhem refundira novac navijačima posle istorijske blamaže i košmarnog poraza
Hari Kejn i Hung Min Son - Copyright Profimedia

Totenhem je priredio sebi i svojim navijačima neviđenu blamažu u nedelju, kada je na Sent Džejms Parku izgubio 6:1 od Njukasla.

Spursi su se prikazali u očajnom izdanju protiv ekipe Edija Haua, pošto su zaostajali sa 5:0 već u 21. minutu. "Pevci" su prvi put u istoriji kluba gubili 3:0 posle samo devet minuta.

Hari Kejn je smanjio zaostatak u drugom poluvremenu, pre nego što je Kalum Vilson dodao šesti gol ubrzo nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu i ostavio šanse Totenhema za Ligu šampiona na klimavim nogama.

Vršilac dužnosti glavnog trenera Kristijan Stelini je dobio otkaz nakon rezultata, a Italijan je na toj poziciji proveo samo četiri utakmice i biće zamenjen Rajanom Mejsonom - koji je imao sličnu ulogu kao privremeni šef 2021. godine nakon što je otpušten Žoze Murinjo.

U utorak je objavljeno saopštenje igrača koje je izdao klub, u kome su se izvinili za nastup:

- Kao tim, razumemo vašu frustraciju, vaš bes. Nije bilo dovoljno dobro. Znamo da reči nisu dovoljne u situacijama kao što je ova, ali verujte nam, poraz kao ovaj boli. Cenimo vašu podršku, kod kuće i na gostovanjima, i imajući to u vidu želeli bismo da nadoknadimo navijačima troškove njihovih ulaznica sa Sent Džejms parka. Znamo da to ne menja ono što se dogodilo u nedelju i daćemo sve od sebe da ispravimo stvari protiv Mančester junajteda u četvrtak uveče kada će, ponovo, vaša podrška značiti sve za nas. Zajedno - i samo zajedno - možemo da pokrenemo stvari napred.

Mnogi navijači Spursa su bili razumljivo ljuti, a jedan od njih je postao viralan nakon što je snimio sebe kako napušta stadion Njukasla kad je njegov tim zaostajao sa 5:0.

U međuvremenu, nekoliko drugih je napustilo utakmicu ranije, što znači da je gostujući deo bio poluprazan veći deo meča.

Stelini se izvinio navijačima nakon rezultata u nedelju:

- Moramo da se izvinimo svima - i nadam se da je danas moja odgovornost, jer promena sistema je bila moja odluka. Nadam se da je u tome bio problem.

Promena sistema o kojoj Stelini priča jeste odluka da se igra sa četvoricom pozadi. Bivši trener Antonio Konte je koliko u januaru govorio o toj ideji kada su ga novinari pitali:

- Igrači koje sada imamo ne odgovaraju tom sistemu, nisu dobrog profila. Možda na leto, ako dođe do promena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike