Eto Liverpula u borbi za Evropu: Nova pobeda i priprema za ciljnu ravninu! A agoniji Čelsija nema kraja

26.04.2023

23:18

0

Autor: P.K.

Redsi maštaju o Ligi šampiona, gledaju ka Ligi Evrope

Eto Liverpula u borbi za Evropu: Nova pobeda i priprema za ciljnu ravninu! A agoniji Čelsija nema kraja
Jirgen Klop - Copyright Profimedia

Dok je Mančester siti demolirao Arsenal i otimao mu titulu, Liverpula pobedili su u gostima posle preokreta Vest Hem sa 2:1 u utakmici 33. kola (nije greška) Premijer lige, i tako nastavili trku za četvrtim mestom koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Doduše, četvrto mesto i Liga šampiona je možda preambiciozno, ali peto i Liga Evrope uopšte više ne deluju nemoguće za "Redse", koji su sada vezali tri pobede.

Početak utakmice nije bio dobar za ekipu koju vodi menadžer Jirgen Klop. U 12. minutu "Čekićari" su poveli golom Lukasa Pakete na asistenciju Antonija. Ipak, radost domaćih navijača je kratko trajala, jer je Kodi Gakpo samo šest minuta kasnije izjednačio posle još jednog šuta sa distance.

Vest Hem je još jednom zatresao mrežu, posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu, ali je pogodak Džaroda Bovena poništen zbog ofsajda.

Nakon što su gosti uspeli da prežive taj napad domaćih, usledio je kontranapad. U 67. minutu, Žoel Matip, štoper Liverpula, iskoristio je sjajan centaršut iz kornera Robertsona i glavom zakucao loptu u mrežu Fabijanskog, takođe donevši važne bodove na Enfild.

Čelsi je, sa druge strane, imao još jedno razočaravajuće veče i pretrpeo je treći uzastopni poraz.

"Plavci" su kod kuće poraženi od Brentforda sa 2:0. Tako je ekipa menadžera Frenka Lamparda zabeležila i peti uzastopni poraz u svim takmičenjima i sada se nalazi tek na 11. mestu na tabeli.

Brentford je poveo u 37. minutu posle autogola kapitena Čelsija Sezara Aspilikuete. Gosti su prednost udvostručili preko Brajana Mbuema 12 minuta pre kraja meča i do kraja rutinski sačuvali veliku prednost.

Uzbudljiva utakmica se odigrala u Notingemu gde je domaći Forest savladao Brajton sa 3:1. Domaći tim je pobegao iz opasne zone, dok se Brajton sada nalazi na osmom mestu na prvenstvenoj tabeli.

Domaći su imali idealnu priliku da povedu iz penala u 11. minutu, ali je golman Brajdona Džejson Stil odbranio udarac Brenana Džonsona. Kazna je stigla u 38. minutu kada je Fakundo Buonanote doveo goste u vođstvo.

Forest je uspeo da izjednači do kraja prvog poluvremena autogolom Paskala Grosa. Domaći su uspeli da stignu do potpunog preokreta u nastavku utakmice. Prvo je Danilo u 69. minutu postigao drugi gol za Forest, a Morgan Gibs-Vajt u sudijskoj nadoknadi iz penala potvrdio trijumf Foresta.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike