Terzić najavio nekoliko transfera! Zvezda za Ligu šampiona dovodi igrače na ovim pozicijama

30.04.2023

12:16

0

Autor: 24sedam

Generalni direktor crveno-belih pričao i o statusu trenera Milojevića

Terzić najavio nekoliko transfera! Zvezda za Ligu šampiona dovodi igrače na ovim pozicijama
Uprava Crvene zvezde na 170. večitom derbiju - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Crvenoj zvezdi se već uveliko pripremaju za Ligu šampiona. Ove sezone, prvak Srbije je obezbedio direktan plasman u grupnu fazu elitnog UEFA takmičenja, a za partije na tri fronta potrebn je i ozbiljan tim. I

O planovima crveno-belih, posle Mitra Mrkele pričao je i Zvezdan Terzić.

- Potreban nam je još jedan čvrsti i agresivni zadnji vezni, prava šestica. Treba nam još jedan špic, videćemo i za bekovske pozicije. Zatim jedan igrač iza napadača, kvalitetan. U odnosu na ovaj tim sigurno je da ćemo imati petoricu novih.

Olajinka je igrač koji se retko nalazi, bez obeštećenja, sa 27 godina. To je dar od Boga kako smo uspeli da izdejstvujemo njega i Stamenića. Za momka koji ima 22 godine, srpski pasoš, koji ima iza sebe Ligu šampiona u Kopenhagenu. Sigurno je da ćemo pored njih dovesti još dva igrača - rekao je za Kurir generalni direktor crveno-belih.

Uoči novog prelaznog roka, ponovo se priča da bi u Ljutice Bogdana mogli da dođu Luka Milivojević, Filip Đuričić, Mihailo Ristić ili Nemanja Gudelj.

- Svi ti igrači koji ste pomenuli interesantni su Crvenoj zvezdi. Baš svi, ali moramo da budemo svesni da ne možemo da dovedemo mnogo igrača. Otkriću vam, s nekima od njih smo u pregovorima - objasnio je Terzić i dodao da ne smeju da se ponove partije iz tekuće sezone, kao na gostovanjima Trabzonu ili Monaku.

Na primer, dvomeč protiv Rendžersa je pravi reper.

- Srešćemo se sa klubovima čiji je budžet 600, 700, pa čak i 800 miliona evra. Teško je igrati protiv njih, oni apsorbuju i dovode sve najbolje igrače sveta. S tim klubovima ne možemo da uđemo u trku, da dovodimo takve igrače. Možemo li da nađemo defanzivca koji može da zaustavi Halanda ili Mbapea? Ili kojeg špica možemo da platimo koji može da pobegne štoperima Sitija, Bajerna i PSŽ.

Svesni smo da nam je potrebna sveža krv, pre svega atletski brži fudbaleri. Moja osnovna misija je da 50.000 ljudi koji dođu na Marakanu odu zadovoljni, jer će kupiti kartu za Ligu šampiona. Bez ikakvog alibija da igramo protiv klubova koji vrede 800 miliona evra. Izgubi na dostojanstven način, da budemo ponosni na svoju igru kao u Glazgovu. U prvih 11 u odnosu na tim koji je igrao sa Partizanom sigurno će biti pet novih igrača.

I za kraj pričao je o statusu šefa stručnog štaba Miloša Milojevića, koji će prema nekim najavama mesto prepustiti Baraku Baharu.

- Miloš je napravio istorijske rezultate, imamo vremena, nemamo kvalifikacije, prvi put u ovih devet godina, i Liga šampiona startuje 19. septembra, a naša Superliga 22. jula. Otvoreno sam razgovarao sa Milošem i rekao mu da je obaveza i meni i svih nas koji vodimo klub da tražimo najbolje rešenje za Zvezdu - zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike