Partizan pobedili dva puta, sada gostuju Zvezdi! Nije sve ovo slučajno, radimo planski!

28.04.2023

15:33

0

Autor: 24sedam

- Ne znam da li je neko drugi to uspeo da uradi. Oni imaju svoje probleme, to je sada i verovatno nikad više - kazao je Matijašević

Partizan pobedili dva puta, sada gostuju Zvezdi! Nije sve ovo slučajno, radimo planski!
Copyright MN Press

Fudbaleri TSC-a i Čukaričkog su odigrali derbi Superlige. U okršaju timova koji odlučuju sa koje će pozicije krenuti u kvalifikacije za UEFA takmičenja, bolja je bila ekipa iz Bačke Topole

- Imali smo prilike da gledamo kvalitetnu utakmicu, sa naše strane u pojedinim trenucima, sa njihove tokom većeg dela meča. Rezultat je realan, iako je možda moglo da bude nerešeno. U suštini, bili su bolji za taj gol. Istakao bih i korektno suđenje, ne bih da izdvajam poneku grešku, to je normalno i dešava se. Sve je bilo koretkno, borbena utakmica ekipa koje žele drugo mesto - kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević i dodao da je Srbiji takav fudbal potreban.

- Čestitao sam i sudijama i svim akterima meča. Ovakav fudbal treba da nam bude. Borićemo se do kraja, imamo isti broj bodova, TSC je trenutno u nešto boljem položaju. Imaćemo u nedelju utakmicu protiv Crvene zvezde koja je ubedljivo prva na tabeli. Neki igrači su dobili kartone, moraće da pauziraju, ima i onih koji su zaradili povrede... 

Rekao sam i na početku sezone, naš cilj je da budemo među tri najbolje ekipe, u Kupu Srbije što dalje da doguramo. I dalje imamo sve u svojim rukama za treće, možda i za drugo mesto. Na igračima je da poslednjih mesec dana shvate na način na koji su i do sada, da se maksimalno posvete obavezama.

Ekipi Dušana Kerkeza uspelo je da u veoma kratkom roku pobede Partizan dva puta.

- Nije lako Partizan dva puta pobediti u razmaku od četiri dana. Ne znam da li je neko drugi to uspeo da uradi. Oni imaju svoje probleme, to je sada i verovatno nikad više. Sad smo se malo izdvojili mi i TSC, ali moramo da imamo kontinuitet. Niški Radnički je pre nekoliko godina bio drugi, pa je sad u problemu. Idemo korak po korak, nije sve ovo slučajno, radimo planski. Pored završnih borbi za Evropu, fokusiramo se na letnji prelazni rok. Sigurno je da Partizan sebi neće dozvoliti da bude u situaciji kao ove godine, biće zanimljivija borba za titulu, siguran sam i za Evropu.

Sledi još jedan derbi duel na stadionu "Rajko Mitić", protiv Crvene zvezde koja je već obezbedila titulu prvaka i plasman u grupnu fazu Lige šampiona za narednu sezonu.

- Bitno je da momci izađu na teren i da daju sve od sebe. Ne možemo da kažemo da ćemo sigurno napraviti nešto protiv Zvezde, ali moramo da se borimo. Svaka utakmica nam je bitna. Igrači mi uvek kažu: "Šta sad direktore, jel ` sledeća najbitnija?" Jeste!

Jedan poraz nas nije poremetio, nije uzdrmalo ni igrače ni klub. Nije TSC demonstrirao silu kao na nekim mečevima, na kojima su imali i po 15 šansi. Imali smo i mi svoje prilike, da je iskorišćena šansa kad je Tomović mogao da doda loptu, potom kad je Kovač pogodio prečku, Badamosi imao dve šanse...

Ali, ponavljam, bili su bolji za gol. Fudbal u Srbiji može da se igra kako treba, može da se čestita protivniku, sudijama, Savezu na organizaciji... Mi smo zaista džentlmenski čestitali ekipi iz Bačke Topole, čestitao sam i našim igračima, nije bilo nekih incidenata, osim sitnih koškanja, koja se dešavaju na derbi mečevima - zaključio je Matijašević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike