U sezoni posle "Šajberove" odigran je 80. večiti derbi! Na današnji dan Cvetković i Musemić "uništili" Partizan! (FOTO, VIDEO)

19.04.2023

06:51

0

Autor: D. N.

Jedini gol za crno-bele je dao Milko Đurovski, i to u samoj završnici

U sezoni posle "Šajberove" odigran je 80. večiti derbi! Na današnji dan Cvetković i Musemić "uništili" Partizan! (FOTO, VIDEO)
Slavlje fdbalera Crvene zvezde u 80. večitom derbiju - Copyright Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda

Tačno pre 36 godina odigran je i 80. večiti derbi koji je Crvena zvezda rešila u svoju korist. Na svom stadionu, crveno-beli koje je tada vodio Velibor Vasović pobedili su Partizan sa 3:1. Na klupi crno-belih je sedeo Nenad Bjeković.

Utakmica je praktično bila rešena u prvih 20-ak minuta, pošto su Bora Cvetković i Husref Musemić dali tri gola od devetog do 19. minuta. Počeo je Musemić, a onda dva puta pogodio i Cvetković. Poraz je na kraju samo ublažio Milko Đurovski. U poslednjem minutu, napadač o čijem se prelasku iz Zvezde u Partizan i dalje priča postavio je konačan rezultat.

Posle propuštenih prilika na obe strane, Musemiću je poništen gol zbog ofsajda, ali je onda u devetom krunisao akciju, tačnije dupli pas Cvetkovića i Dragana Stojkovića Piksija, sadašnjeg selektora Srbije i pete Zvezdine zvezde.

Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda
 

Samo pet minuta kasnije bilo je i 2:0. Žarko Đurović je uposlio Mitra Mrkelu, koji je pronašao Cvetkovića, koji je u padu glavom savladao Fahrudina Omerovića. U 19. minutu, Cvetković je samo sproveo loptu koja je krenula od Marovića. I tada je već bilo jasno ko će da pobedi, mada je Zvezdi poništen još jedan gol.

Nije priznat gol Stojkovića, Vasović je burno reagovao, sudija Dušan Čolić mu je pokazao crveni karton i ostatak meča gledao je iz tunela.

I na kraju je Đurovski prebacio golmana Zvezde, Branka Davidovića.

Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda
 

I to je bio kraj derbija u sezoni koja je bila veoma zanimljiva. Na kraju je titulu osvojio Vardar, ali je ona ipak dodeljena Partizanu. Ovu odluku je doneo Sud udruženog rada Srbije. 

A i sezona ranije, bila je turbulentna i ostaće upamćena po "Šajberovom kolu". Tada je na kraju šampion bila Zvezda, ali je i tada pripala Partizanu "za zelenim stolom". Naime, poslednje, 34. kolo je poništeno, a onda i odigrano. Pa je poredak bio Partizan, Zvezda, Velež...

Pogledajte i najvažnije detalje.

Ovo su bili sastavi:

CRVENA ZVEZDA: Davidović, Milojević, Marović, Radovanović, Elsner, Krivokapić, Cvetković, Đurović, Musemić, Stojković, Mrkela.

PARTIZAN: Omerović, Bajović, Smajić, Vermezović (Čapljić), Župić, Katanec, Stevanović (Vučićević), M. Đurovski, Vokri, Sadriju, Pantić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike