Leonardo, pa Tavamba! Na današnji dan, Partizan je na Marakani najavio svrgavanje Zvezde sa trona! (FOTO, VIDEO)

18.04.2023

06:51

0

Autor: D. N.

Poraz na beogradskoj "Marakani" uspeo je samo da ublaži Ričmond Boaći

Leonardo, pa Tavamba! Na današnji dan, Partizan je na Marakani najavio svrgavanje Zvezde sa trona! (FOTO, VIDEO)
Fudbaleri Partizana slave gol u 154. večitom derbiju - Copyright MN Press

Tačno pre šest godina odigran je 154. "večiti derbi", na stadionu Crvene zvezde slavio je Partizan i to sa 3:1. Posle ove utakmice, crno-beli koje je tada predvodio Marko Nikolić su se izjednačili po broju bodova sa najvećim rivalom i kasnije i osvojili titulu.

To je bila i prva utakmica u plej-ofu, u kojem je Partizan naknadno upisao sve pobede. Zvezda je kasnije i izgubila i od Voždovca, pa su crno-beli sezonu završili sa tri boda više. Ujedno je Partizan preuzeo tron od Zvezde.

Vratimo se utakmici u kojoj je dvostruki strelac bio Leonardo. Upravo je Brazilac načeo crveno-bele koje je vodio Miodrag Božović. Odlično izveden slobodan udarac bio je neodbranjiv za Filipa Manojlovića, u 21. minutu.

Izjednačila je Zvezda u 49. minutu, preko Ričmonda Boaćija koji je samo ubacio loptu posle odličnog dodavanja Ruiza. Inače, akciju je inicirao Gelor Kanga koji je kao i Slavoljub Srnić (sa prekidima) član Zvezde.

Ali, u 68. minutu gol je dao i Leandre Tavamba. Korpulentni napadač je iskoristio grešku golmana Manojlovića i nakon kornera loptu glavom ubacio u mrežu.

Sve je rešeno u 79. minutu. Leonardo je oduzeo loptu na sredini terena, proigrao Petra Đuričkovića koji je našao Brazilca. Nakon duplog pasa, sa desne strane je ušao u kazneni i samo prebacio Manojlovića. Ispostavilo se da je to bila i svojevrsna najava osvajanja titule.

Pogledajte i najzanimljivije detalje.

Kao i najupečatljivije fotografije, u našoj galeriji.

I za kraj, evo kako su izgledale postave.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Ruiz (od 76. Srnić), Kanga, Plavšić (od 86. Sikimić), Boaći.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 85. Radin), Everton, Jevtović, Leonardo, Janković (od 72. Đuričković), Tavamba (od 77. Kosović), Đurđević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike