Partizan je otpisan, a Prleta i Tihog nema ni na vidiku! Groteskna Skupština se smeje u lice izmučenom i izudaranom velikanu!

01.04.2023

10:03

0

Autor: Adam Štulić

Valjak nezadrživo tone u živo blato sujetnosti dvojice okupatora koji oholo i bahato srozavaju ugled kluba i preko granice pristojnosti

Partizan je otpisan, a Prleta i Tihog nema ni na vidiku! Groteskna Skupština se smeje u lice izmučenom i izudaranom velikanu!
Miloš Vazura i Milorad Vučelić - Copyright MN Press

Partizan je u petak poslepodne probio dno ka kojem ga poslednjih godina nezadrživo vuku Milorad Vučelić i Miloš Vazura. Groteskna Skupština izmučenog i sa svih strana izudaranog velikana do koske je ogolila jednu, ne zna se da li tužniju ili bolniju, istinu – Partizan je otpisan, a ni na vidiku nema Prleta i Tihog da ga izvuku iz ruku dvojce okupatora koji oholo i bahato srozavaju ugled kluba i preko granica pristojnosti.

Odavno je, čak i onima koji samo površno prate dešavanja u srpskom fudbalu, kao na dlanu jasno da Partizan godinama samo statira u loše izrežiranom filmu VV tandema, koji je do ove sezone koliko toliko uspeo da se sakrije iza rada onih koji su prvi na udaru, s punim pravom nezadovoljnih navijača, iako su za sve najmanje krivi.

Tih 20 i kusur momaka na terenu, kao i sve legende koje su prethodnih sezona potrošene na trenerskoj klupi i sa nje bačene kao stare i iscepane krpe, dali su krv i znoj i učinili sve što su mogli da ostvare snove navijača, koji su zahvaljujući (ne)radu Vučelića, Vazure i njihovih šibicara dovedeni do toga da se dosanjanim smatra i osvojeno drugo mesto u istorijskoj sezoni koja šampionu Srbije garantuje učešće u Ligi šampiona.

"NAVIJAČI PARTIZANA SU KRIMINALCI"

Pitao se, ma iščuđavao Vučelić na, samo iz pristojnosti i respekta prema nekadašnjoj veličini kluba nazvaćemo je tako, Skupštini horskim povicima sa tribina „Uprava napolje“.

- U sezoni 2016 / 2017 osvojili smo duplu krunu, a sve do poslednje utakmnice čulo se " Uprava napolje". Uzeli smo 5 puta uzastopno Kup Srbije – gotovo slavodobitno je uskliknuo Vučelić, bez da je i na tren pomislio da objasni misteriozni i naprasni odlazak trenera koji je u, već u septembru, izgubljenoj sezoni samo i isključivo na svoj pobednički karakter i do tančina poznavanje srpskog fudbala uspeo da donese poslednju šampionsku titulu u Humsku.

Koprcao se Vučelić i sa famoznim bunkerom na Partizanovom stadionu, pa onda dozvolio sebi takav luksuz da između svakog navijača Partizana stavi znak jednakosti sa ljudima koji su taj bunker koristili za svoje potrebe, posle čega je kao Kalimero zavapio „nepravda“ jer su zbog ispada tih istih navijača morali da plaćaju penale UEFA, želeći time da imputira kako ti ljudi – čisto kao sveopšti podsetnik, koji žive za Partizan, a ne od Partizana - tako pokazuju da svom klubu ne žele ništa dobro.

I to je jedina stvar u kojoj je Vučelić, ali samo donekle, u pravu. U doba finansijskog kolapsa u koji je posrnuli velikan iz Humske zapao, nije mu potrebno da dodatni prazni kasu zbog nekontrolisanog ponašanja neodgovornih pojedinaca, ali, i u ovoj temi, „neću-hoću da budem predsednik Partizana“ samo je nevešto gurnuo pod tepih svoju i odgovornost generalnog direktora za razvaljenu klupsku kasu.

KO JE TO POSLEDNJI BEDEM PARTIZANOVE ODBRANE?

A onda, kao da sve gore navedeno, a to je samo kap u moru trivijalnosti koje su mogle da se čuju u Vučelićevom ekspozeu, nije bilo dovoljno – članovi Skupštine „zalepili su šlajmaricu“ na grb, čiji bi trebalo da budu poslednji bedem odbrane.

Na jednom se, ipak, Vučeliću i Vazuri mora odati priznanje. U godinama vladavine u Humskoj uspeli su da od kluba oteraju sve one koji su u decenijama za nama ostavljali svoje koske kako bi od Partizana napravili ime koje se s poštovanjem izgovaralo svuda u Evropi, bez obzira što, isto tako decenijama, to više nije klub koji je imao tu čast da na poziv organizatora odigra prvu utakmicu u Kupu šampiona.

Pa, umesto da imaju kontrolno telo koje im neće ćutke prelaziti preko marionetske uloge koju su namenili jednom od dva najveća srpska kluba, okružili su se, kao što već rekosmo, šibicarima koji su za neku sitnu ćar dozvolili Miloradu Vučeliću da na dosad neviđen i nezapamćen način od najvišeg klupskog tela napravi najjeftiniju cirkusku predstavu molbom da se razreši dužnosti predsednika, pa onda ekspresnom odbijanju ostavke od strane njegovih pajaca i trbuhozboraca.

I zbog toga reči jednog od vođa Grobara na poslednjem protestu ispred upravne zgrade dodatno dobijaju na težini. Koliko god se u prvi mah činilo da je u jednom trenutku preterao kada je uzviknuo kako svaki čovek i žena moraju da napuste kancelarija stadiona u Humskoj, definitivno na crno-beloj strani Topčiderskog brda mora da se odradi kompletno čišćenje. Jer, posle poslednje loše predstave Vučelića i Vazure svi koji nisu digli glas protiv mogu se smatrati saučesnicima u svesnom urušavanju jednog od stubova srpskog sporta, bez obzira na to gde se, oni zajedno, trenutno nalaze.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike