Kasnio početak Skupštine FK Partizan, ostavke ili propast! Vučelić bi da ode, dok bi Vazura sačekao Murtu da uzjaše

31.03.2023

14:36

1

Autor: D. P.

Nema ni ko da ih otera...

Kasnio početak Skupštine FK Partizan, ostavke ili propast! Vučelić bi da ode, dok bi Vazura sačekao Murtu da uzjaše
Vazura, Vučelić i semafor koji sve govori - Copyright Printscreen/RTS

Članovi crno-bele skupštine danas na Teleoptiku raspravljaju o radu aktuelne uprave Partizana pod vođstvom tandema Milorad Vučelić - Miloš Vazura.

Iako je sastanak zvaničnika crno-belih bio zakazan za 15 sati, odložen je za dva sata kasnije, što dodatno brine navijače. Uprava se na ovaj korak odlučila kako bi obezbedila novac za UEFA licencu. Rok za obezbeđivanje tog novca ističe danas, 31. marta.

Šta god stariji mislili o generalskim upravama kojih je bilo kroz istoriju Partizana, nijedna nije bila toliko loša da bi ugrozila opastanak najvažnijeg člana crno-bele sportske porodice. Klub je pod ovim tandemom doveden do propasti!

Dug je višemilionski. Niko pouzdano ne zna koliko iznosi, budući da dve godine nije objavljen izveštaj o poslovanju, ali sasvim sigurno nije mali ako se pouzdano zna da je neplaćeni porez državi težak preko 15.000.000 evra. 

Otuda idu i spekulacije da nije ispod 70.000.000 evra, od čega veći deo nije ni pokriven reprogramom, pa to na današnji dan visi kao Damoklov mač nad vratom kluba.

Ovakvom nebrigom ugrožena je licenca za UEFA takmičenja u sledećoj sezoni, jer u poslednji čas se jure poverioci (čitaj: bivši igrači) kako bi po ko zna koji put potpisali sporazum o reprogramu duga.

Ljudi su jednostavno siti obećanja, jer potpisano odavno nema nikakvu važnost za ove ljude.

Dokle ovako?

Kažu pojedini izvori da je cela situacija dozlogrdila i Vučeliću. Navodno je ostavka napisana i danas bi Skupština morala da je potvrdi.

U tom slučaju, Miloš Vazura kao generalni direktor, direktno potčinjen svom poslodavcu Upravnom odboru, ostao bi na istoj poziciji sa vd rukovodstvom, a do izbora novog već bi se nagodio oko svog ostanka u klubu!

Većina insajdera, tvrdi suprotno - pre će Rusija u NATO, nego što će Vučelić pristati da spasi klub svojim definitivnim odlaskom iz Humske!

Vučelić je došao na mesto predsednika posle ostavke Zorana Popovića u decembru 2015. godine. Bio je neuspešni predsednik Rukomentog saveza Jugoslavije tokom 90-tih, dok je Vazura kao vešti organizator studentskih seminara na Kopaoniku dobio prvo ozbiljno zaposlenje u Partizanu 2014. godine.

Kako god se danas završilo zasedanje na Teleoptiku, pamtiće ih istorija...

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike