Spremamo iznenađenje, želim da izvučem maksimum! Selektor Stojković najavio mudru strategiju za Litvance!

23.03.2023

14:50

0

Autor: G. F.

Orlovi počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Spremamo iznenađenje, želim da izvučem maksimum! Selektor Stojković najavio mudru strategiju za Litvance!
Dragan Stojković Piksi - Copyright Printscreen/YouTube/FSS

Bila je 2000. godina kada je naša fudbalska reprezentacija poslednji put učestvovala na nekom prvenstvu Evrope.

Pred selektorom Draganom Stojkovićem i njegovim izabranicima je misija da Srbiju ponovo vrata na ovo veliko takmičenje, a kvalifikacije počinju u petak (20.45) duelom sa Litvanijom na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

Na konferenciji  za medije prvo pitanje selektoru bilo je sprema li neko iznenađenje za rivala.

- Spremamo, da. Zato smo i ovde. Šta god da uradim, za vas je "Piksi šokirao", "Piksi iznenadio", a ja samo želim da izvučem maksimum. Tako da, verovatno ćete se iznenaditi. Ne mogu da govorim o sastavu tima. Ja ne zaboravljam da mi kroz tri dana imamo još jednu utakmicu. Treba biti mudar i pametan i napraviti strategiju - rekao je Stojković, pa pričao o duelu sa Ltivancima:

- Prema svim protivnicima gajimo poštovanje. O rezultatima litvanskog nacionalnog tima, to za vas nije zadovoljavajuće. Kao i uvek, koncentrišemo se na našu igru. Biće izazov za nas, ali i za vas. Ovo je samo početak. Svih pet ekipa u grupi ima istu šansu, da bude deo Evrope. Znam da ste promenili trenera i da neki igrači igraju u Srbiji. Imamo sve informacije o Litvaniji, kao i oni o nama.

Naglasio je selektor Srbije i da je zadovoljan prvim mini pripremama nakon Svetskog prvenstva.

- Sve teče po planu i programu, klasična standardizacija. Naravno da smo pored treninga koji treba da nam posluže da budemo bolji, vreme smo iskoristili da razgovaramo o svemu. Potpuno sam zadovoljan. Atmosfera je odlična, momci su posvećeni izazovima koji slede i verujem da će sutra pokazati sve što možemo.

Imao je Piksi šta da kaže i o crvenom kartonu Aleksandra Mitrovića o kome Engleska priča danima.

- Da, upućeni smo u ta dešavanja oko njega. Puno kritika na njegov račun zbog tog crvenog kartona. Razgovarali smo i o tome, ali verujem da se to malo više preuveličava, videćemo šta će biti. Ono što je meni važno jeste da je on skoncentrisan na reprezentaciju i na njegovu ulogu u timu. To je jako važno i ne verujem da će ga to što se piše mnogo poremetiti. On je posvećen reprezentaciji više od 100 odsto, ubeđen sam da tu neće biti nikakvih problema što se tiče njegove igre i učinka.

Za kraj je Stojković ostavio glavni cilj reprezentacije koju vodi.

- Naš cilj je da igramo dobar fudbal, da stvaramo šanse i postižemo golova. Ako igramo dovoljno dobro da pobedimo, pobedićemo, ali na kraju, uvek je bitno da pokažete poštovanje prema fudbalu, zastavu, zemlju, za vaše navijače, i na kraju ćete videti kvalitet, a kvalitet određuje ko je bolji. Bitno je da pokušamo da pokažemo dobar fudbal. Srpski navijači vole da vide dobar fudbal, ne vole remi bez golova i šuteva. Cilj je da počnemo dobro, da pobedimo i osvojimo tri boda.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike