Poražavajuće je što Srbije 24 godine nema na Euru, svi igrači su u šoku i neverici zbog toga

23.03.2023

14:38

0

Autor: P.K.

Kapiten Srbije potpuno otvoren i iskren

Poražavajuće je što Srbije 24 godine nema na Euru, svi igrači su u šoku i neverici zbog toga
Dušan Tadić - Copyright MN Press

Pojačana Srbija u petak počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, takmičenje na kome je poslednji put učestvovala još 2000. godine. To je tada bila SR Jugoslavija, ali Srbija je njena fudbalska naslednica, ali važnije je da je tih četvrt veka i te kako na umu napih reprezentativaca.

- Mislim da je to poražavajuće za sve nas – kaže kapiten Dušan Tadić dan pre meča sa Litvanijom.

Srbija će juriti jedno od prva dva mesta u konkurenciji sa Litvanijom, Bugarskom, Crnom Gorom i Mađarskom. Cilj je ostvarljiv, ali ga mi nismo ostvarili već 24 godine…

- Šokantan podatak. Svi smo zbog toga u neverici i šoku. Imamo sada savršenu priliku da ispravimo to. Samo da igramo kao što smo do sada igrali i neće biti problema. Želimo da to ostvarimo i to ćemo i učiniti - rekao je Tadić.

Naučene lekcije

Sledeće Evropsko prvenstvo igra se 2024. godine, a poslednje takmičenje na kome su "orlovi" učestvovali bilo je Svetsko prvenstvo u Kataru, decembra prošle godine. Tamo je Srbija otišla sa velikim ambicijama i još većim željama, ali je odmah ispala, bez ijedne pobede.

- Mislim da smo prebrodili ono što se desilo na Svetskom prvenstvu, to je iza nas. Izvukli smo pouke. Želimo da idemo napred, da budemo bolji. Uvek težimo i želimo da igramo bolje, sada imamo novi ciklus pred nama. Idemo da nastavimo onako kako smo igrali, napadački, lepo za publiku, da pobeđujemo. To nam je cilj.

Srbija i Litvanija su u poslednjih pet godina igrali četiri puta.

- Sećam se mečeva sa njima, tvrda su ekipa, pokušaće da igraju defanzivno i da zatvore prilaze golu. A mi ćemo težiti da igramo naš napadački fudbal.

FSS je nedavno dobio novo rukovodstvo, dugo je trajala priča oko izbora i izbornog procesa, ali to je nešto na šta igrači ne obraćaju pažnju.

- Kada dođemo ovde, uvek smo fokusirani na fudbal, igru. Atmosfera je uvek pozitivna, svi želimo da se koncentrišemo samo na utakmice koje dolaze. Ne razmišljamo o tome da li su bili izbori, sav je fokus na utakmicama, niko ne priča o drugim stvarima. Samo smeh, uživanje, pobede i to je to – rekao je kapiten Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike