Bravo! Orlovi dobili mega pojačanje! Umesto Nemačke izabrao Srbiju!

24.02.2023

21:38

1

Autor: D. N.

Trebalo bi da bude na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću već sledećeg meseca

Bravo! Orlovi dobili mega pojačanje! Umesto Nemačke izabrao Srbiju!
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Lazar Samardžić, dosadašnji mladi reprezentativac Nemačke, odlučio je da seniorsku karijeru nastavi u dresu selekcije Srbije.

Vest je i zvanično potvrđena od strane Fudbalskog saveza Srbije.

 

 

- Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potipisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima.

Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera.

Profimedia
 

Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu. Bio je deo svih mlađih kategorija nacionalnog tima Nemačke. Pre Udineza igrao je u seniorskim timovima Herte i Lajpciga - navedeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike