UEFA zabranila zastave koje otuđuju deo Srbije! Nigde se neće vijoriti, naročito ne u Beogradu!

22.03.2023

12:21

0

Autor: A. S.

Ukoliko bude presedana, uslediće i kazne

UEFA zabranila zastave koje otuđuju deo Srbije! Nigde se neće vijoriti, naročito ne u Beogradu!
Navijači Mađarske - Copyright Profimedia

Ranije danas stigle su informacije iz krovne organizacije Evropskog fudbala, UEFA, da je Mađarskoj dozvoljeno izlaganje zastave"Velike Mađarske" i da to neće biti okarakterisano kao politički simbo.

Ali, zastava Velike Mađarske, pored svoje teritorije, obuhvata i delove drugih zemalja, pa su stigle i prve pobune, a potom i nova reakcija UEFA.

Kako Sportal saznaje, krovna organizacija Mađarima nije pružila pozitivan odgovor.

- Pomenuti simbol ubuduće i dalje će biti dozvoljeno da ističu navijači ove reprezentacije, što predstavlja svojevrsnu diplomatsku pobedu, pošto je do iste došlo uz veliku podršku državnog aparata naših komšija. Inače, na toj je zastavi sporna mapa, koja predstavlja nekadašnju teritoriju Mađarske, čiji delovi danas pripadaju između ostalog Srbiji, ali i Sloveniji, Rumuniji, Ukrajini, Hrvatskoj, Slovačkoj i Austriji - pisalo je u mađarskim medijima.

Prema saznanju Sportala, ove zastave neće biti dozvoljene, naročito ne u Beogradu. Ukoliko dođe do presedana, uslediće kazna.

Srbija se sa Mađarskom sreće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a prvi meč će se igrati u Beogradu 7. septembra, dok je revanš 14. oktobra. 

(Sportal)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike