Posle Mitrovog crvenog kartona Ostrvo bruji zbog dvostrukih aršina! Evo zašto Bruno Fernandeš nije isključen za sličnu stvar!

20.03.2023

17:07

0

Autor: A. Š.

Bivši engleski sudija smatra da su oba arbitra odradili sjajan posao u situacijama, koje po njegovom mišljenju, nisu za poređenje

Posle Mitrovog crvenog kartona Ostrvo bruji zbog dvostrukih aršina! Evo zašto Bruno Fernandeš nije isključen za sličnu stvar!
Aleksandar Mitrović dobija crveni karton protiv Mančester junajteda - Copyright Profimedia

Ekspresno je Aleksandar Mitrović na „Old Trafordu“ prošao put od velikog junaka do apsolutnog tragičara Fulama u meču četvrtfinala FA Kupa protiv Mančester junajteda (3:1).

Početkom drugog poluvremena srpski reprezentativac postigao je gol za vođstvo londonskog kluba, da bi 20-ak minuta kasnije napravio neverovatnu glupost i posle fizičkog kontakta sa sudijom zaradio isključenje.

Svemu je prethodio crveni karton Vilijana posle penala dosuđenog za „đavole“, koji su do kraja meča rutinski iskoristili dva igrača više da obezbede mesto u polufinalu.

Nepuna 24 sata kasnije Ostrvo je podeljeno. Dok jedni smatraju da reprezentativac Orlova zaslužuje maksimalnu kaznu, koja bi mogla da se ogleda i u dvostrukom broju propuštenih utakmica, drugi u prvi plan ističu dvostruke aršine, podsećajući sa sličan incident Bruna Fernandeša na nedavnom Junajtedovom potpopu u Liverpulu (7:0).

Kako bi došli do kakvog takvog zaključka povodom ovih tvrdnji, tamnošnji mediji su pozvali nekadašnjeg arbitra Dermota Galagera, koji je pokušao da objasni zbog čega Portugalac nije isključen na „Enfildu“ posle odgurivanja pomoćnog sudije.

- Još tada sam rekao da ne odobravam ono što je Fernandeš uradio. Mislim da nije mudro dirati zvaničnika utakmice. Međutim, ne mislim da je to bilo agresivno ponašanje. Fernandeš je bio nervozan, lako je mogao da dobije žuti karton i ljudi bi to prihvatili – kazao je Galager i dodao kako i dalje smatra da Bruno nije zaslužio isključenje, za razliku od Mitrovića.

- Mislim da nijedan fudbaler koji je video Fernandešov incident nije pomislio „ovo mi daje dozvolu da uradim isto“. To su dve potpuno različite situacije. Nijedan od njih nije trebalo da uradi to što je uradio, ali je jedan otišao predaleko – dodao je nekadašnji engleski arbitar, pa pojasnio:

- Mitrović je bio mnogo agresivniji. Uhvatio je sudiju, povukao ga unazad. Mislim da je Kris Kavanah uradio sjajan posao, kako za sebe, tako i za sudije u celini. Ostao je priseban, nije regovao i zaista mu se divim.

Na kraju Galager nije želeo da prognozira koju bi kaznu Mitrović mogao da dobije, rekavši da ta odluka nije na njemu već na čelnicima FA.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike