Bleki i Gruja veruju u plasman na Euro, Katar je gotova priča: Vreme je da okrenemo novu stranicu!

22.03.2023

15:45

0

Srbija se sprema za Litvaniju i Crnu Goru, "orlovi" pred novinarima

Bleki i Gruja veruju u plasman na Euro, Katar je gotova priča: Vreme je da okrenemo novu stranicu!
Marko Grujić i Nikola Milenković - Copyright MN Press

U danu kad je domaći fudbal čuo dobre vesti, srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković ocenio je da "orlovi" imaju dobre šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, dok će tri dana kasnije gostovati Crnoj Gori u Podgorici.

- Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za EP, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za SP - rekao je Milenković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Fudbaler Porta i reprezentativac Srbije Marko Grujić je istakao da je igračima bilo potrebno vreme da prebole neuspeh na SP u Kataru.

- Sigurno da smo svi očekivali više na SP, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na EP-  rekao je Grujić.

MN Press
 

Milenković je istakao da reprezentativci Srbije veruju u sebe i kvalitet koji imaju.

- Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo - izjavio je Grujić.

Naša reprezentacija je poslednji put na EP igrala 2000. godine.

- Kad počne utakmica niko o tome ne razmišlja. To je činjenica koja nije prijatna kada pričamo pre utakmice, ali kad počne meč onda mislimo samo kako da pobedimo i osvojimo tri boda - iskreno je odgovorio Grujić.

- To je za nas samo motiv više da budemo generacija koja će posle 24 godine da ostvari plasman na jedno tako veliko i važno takmičenje - dodao je Milenković.

Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je da će akcenat biti na većoj koncentraciji u odbrani.

- Svi igramo i odbranu i napad, dali smo mnogo golova u prethodnim utakmicama, a sigurno da moramo imati još bolju koncentraciju kako bi poboljšali igru u fazi odbrane. Postižemo mnogo golova, ako bi popravili i odbranu bilo bi dobro za sve.

Grujić je naveo da je veruje da će Srbija poboljšati igru u odbrani.

- Akcenat je ovih dana bio i rad na tom defanzivnom planu. Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji.

Srbija se nalazi u grupi G kvalifikacija za EP 2024. sa Litvanijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Mađarskom.

- Ne bih nikoga izdvajao. Sve zavisi od nas, mislim da se mi pitamo najviše - dodao je Milenković, dok je Grujić istakao da sve zavisi od Srbije.

Milenković je rekao da očekuje podršku navijača u narednom kvalifikacionom ciklusu.

- Na nama je da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, pružimo svoj maksimum, a to će verujem narod da prepozna.

Grujić je na kraju istakao da fudbaleri Srbije moraju podršku da zasluže igrom i rezultatima.

- Svaka podrška nam znači, trudićemo se da pobedimo Litvaniju, zatim i Crnu Goru, a onda će i podrška biti bolja u junu kada nastavljamo put ka Nemačkoj - zaključio je Grujić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike