Zvezda uzvratila Partizanu! Novo oštro saopštenje zbog derbija!

17.02.2023

15:04

0

Autor: D. N.

"Rat" u fudbalskoj Srbiji se nastavlja. Sporan je datum derbija, jedni su za prvi, a drugi za drugi mart

Zvezda uzvratila Partizanu! Novo oštro saopštenje zbog derbija!
Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela - Copyright MN Press

Povodom datuma odigravanja 169. večitog derbija, posle Partizana, oglasila se i Crvena zvezda. Podsetimo, prvo su crveno-beli objavili vest o prodaji ulaznica za utakmicu u kojoj će biti domaćini, a tada je navedeno da će se igrati 1. marta. Zatim je odgovorio Partizan koji se usprotivio i tražio da se igra 2. marta.

Onda je iz Ljutice Bogdana stiglo saopštenje koje prenosimo u celosti.

- Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FSS 24.kolo Superlige Srbije je zakazano za 1. mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FSS je 1. mart. Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima.

Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu.

U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj  mnogo puta i sa našim Klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti - navedeno je u dopisu dostavljenom medijima.

Podsetimo, crveno i crno-bele do ovog meča očekuju još dva superligaška kola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike