Zvezda i Partizan već "zaratili" zbog derbija, Milojević spušta loptu! Nemamo prava na kalkulacije (VIDEO)

17.02.2023

14:40

0

Autor: D. N.

Večiti rivali "u klinču" zbog termina 169. međusobnog okršaja u prvenstvu

Zvezda i Partizan već "zaratili" zbog derbija, Milojević spušta loptu! Nemamo prava na kalkulacije (VIDEO)
Miloš Milojević - Copyright FK Crvena zvezda

Predstojeći večiti fudbalski derbi pokrenuo je novu "buru" u srpskom fudbalu, pošto je sporan datum odigravanja. Crvena zvezda ga je najavila za 1. mart, iako je prvobitni datum bio 2. mart. Odmah se oglasio Partizan, koji je tražio da se poštuje prvobitni termin.

Ali do tog duela, fudbalere Zvezde očekuju još dve utakmice, sa Čukaričkim i Javorom, a utakmicu sa gradskim rivalom (subota, 15.00, TV Arena sport) najavio je šef struke prvaka Srbije, Miloš Milojević.

Trenuna prednost u odnosu na Partizan je 11 bodova.

- Ne mogu da kažem da nije lakše, jer je prednost tu, ali kao što se brzo zaradi, tako se i istopi. Namestili smo glavu da idemo iz utakmice u utakmicu, sledeći je meč protiv Čukaričkog, a onda ćemo razmišljati o Javoru, pa tek o derbiju. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga.

Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako i pre toga obezbedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina... U fudbalu je sve moguće, videli ste i kroz utakmice u Evropi to - kazao je Milojević čiji je tim u prethodna dva meča remizirao sa Vojvodinom (1:1) i deklasirao Voždovac sa 6:0.

- Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće.

Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posledneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat - dodao je Zvezdin trener koji će moći da računa na sve igrače.

- U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora.

U timu Čukaričkog ima i Zvezdinih fudbalera koji su na pozajmici, Popović, Pankov i Lučić...

- Pratimo sve igrače koji su na pozajmici, i Lučića, i Stankovića, Kneževića, Mituljikića... Nema dileme da je Lučić kvalitetan igrač sa dobrim osećajem za igru i kvalitetom koji je dokazao i ovde, tako da mi je drago što mu dobro ide.

Milojević je pričao i o minutaži Stafana Mitrovića koji i nema veliku minutažu.

- Velika je konkurencija. Mitrović je kvalitetan igrač i mislim da i on želi da bude reprezentativac i profesionalac na višem nivou od Superlige, ali na toj poziciji imamo najefikasnijeg igrača u timu. Delimo mu minutažu i s Bukarijem, ali nadam se da će biti prostora i da igra na svojoj prirodnoj poziciji. Bitno je da je Mitrović zreo momak, dobo radi, sve razume i kad bude bljesnuo i stigao do konstantnosti, biće standardan - podvukao je Milojević.

Inače, crveno-beli su objavili i spot kojim žele da animiraju navijače da dođu na meč sa Čukaričkim, ako to urade, dobijaju i ulaznicu za derbi sa Partizanom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike