Otkriveno – ovaj čovek je najzaslužniji za Bajčetićev prelazak u Liverpul! Kada su to čuli, u Realu su poludeli!

28.01.2023

21:45

0

Autor: A. Š.

Pored ova dva velikana, Stefan na stolu imao ponudu još jednog giganta, ali kod njih dileme nije bilo – samo Enfild

Otkriveno – ovaj čovek je najzaslužniji za Bajčetićev prelazak u Liverpul! Kada su to čuli, u Realu su poludeli!
Stefan Bajčetić - Copyright Profimedia

Mladi srpski fudbaler Stefan Bajčetić ekspresno je opčinio „kolevku fudbala“. Tek što je zakoračio u „svet odraslih“ mladić koji je prošao mlađe reprezentativne kategorije Španije izborio se za ulogu kod Jirgena Klopa, koji ga je brzopotezno promivisao u novu veliku nadu „redsa“ ali i Premijer lige.

Nedavno je sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića postigao i prvenac u, po mišljenju mnogih, najjačem fudbalskom prvenstvu na svetu, a sve to bio je razlog da „Liverpul Eho“ stupi u kontakt sa čovekom koji u Stefanu prepoznao vrhunski potencijal.

- Od kada je postigao gol protiv Aston Vile u Vigu se samo o njemu priča… Stefan, Stefan, Stefan… Svi, od štampe, preko televizije i društvenih mreža… Zaista mi je veliko zadovoljstvo – rekao je direktor Seltine akademije Aleks Otero, koji je otkrio i kako je zapazio Bajčetića.

- Video sam nešto posebno u njegovim nogama. Bile su veoma dugačke, on je bio atletski dobar, veoma brz… Imao je devet godina. Bilo je nekoliko trenutaka kada je bio nekoordinisan sa svojim telom jer je baš brzo rastao i mnogo ljudi u tim momentima su imali zamerke, ali posle toga je bio veoma, veoma dobar.

OTAC SRĐAN KLJUČ USPEHA

Ispostavilo se da je Stefanov otac maestralno donosio odluke o njegovom razvojnom putu, koji je počeo u mlađim kategorijama Selte.

- Nekada bi napravio grešku na utakmici. Jednu ili dve velike greške na poziciji štopera, ali samo zbog toga što je bio hrabar u posedu i jer je pokušavao da uradi nešto što drugi igrači ne bi želeli. To mi se kod njega sviđalo. Selta nije klub koji ima veliki pritisak da uvek pobeđuje, želimo da igrači igraju slobodno i da imaju dobar ambijent za poboljšanje svojih sposobnosti.

Ekspresno su najveći klubovi u Španiji, ali i na Starom kontinentu zapazili Stefana. Real Madrid i Mančester junajted su „agresivno“ izrazili interesovanje da ga dovedu, Barselona je, takođe, pokazala interes. Ali, kada je došao poziv Liverpula za Srđana Bajčetića nije bilo dileme.

- Morate nešto da znate. U Realu i Barseloni možete da budete samo još jedan igrač. Liverpul je želeo Stefana, a njegov otac je bio siguran da će u Engleskoj uspeti da napravi karijeru. Nikada nisu sumnjali u Liverpul.

REAL POBESNEO, SAMO SELTA I LIVERPUL

Otkrio je Otero da su na „Bernabeu“ poludeli kada su čuli da je Liverpul poslao ponudu Bajčetiću.

- Stefan i njegov otac su odlučili da bi u Španiji igrao samo u Selti, jer bi tu imao više prilika nego u Realu ili Barseloni. Rekli su da će, ukoliko ostane u Španiji, njegov klub biti Selta, a ukoliko se odluče za odlazak u Englesku da će to biti Liverpul.

Redsi su dobili Bajčetića, koji je u tom trenutku imao samo 16 godina, u poslednjem momentu, nekoliko dana pre nego što su na Ostrvu uvedena nova pravila oko Bregzita, koja su zabranila klubovima da potpisuju inostrane igrače mlađe od 18 godina. U međuvremenu Stefan se kroz mladi tim Redsa polako nametao Klopu, koji je brzo prepoznao kakav talenat ima pa je Stefan postao i najmlađi igrač u istoriji Liverpula koji je zaigrao u Ligi šampiona.

- Za mene je njegov otac Srđan jedan od ključeva Stefanovog uspeha. On je iz Srbije i veoma je hladan. Bez grimase. Nikada se nije zanosio njegovim uspehom. Do 15, 16. godine očevi igrača bi se zanosili uspesima svojih sinova, ali je kod njega uvek bilo samo „Stefane, nastavi“ – kazao je prvi čovek Seltine akademije, pa dodao još jedan veoma bitan detalj u Bajčetićevom uspehu.

- Kod njega nema straha. Nema strah od greške. Sve mu je jedno da li igra pred 100 ili pred 50.000 navijača. Njegov mentalitet je „Ja igram bez problema“. Mnogi mladi igrači misle o agentima, TV-u, koja ekipa ih želi. Stefan samo voli fudbal – ispričao je direktor Seltine akademije Aleks Otero.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike