Stefan Bajčetić, dečko o kome danas priča Engleska! Još jedan Srbin pred dilemom: "Orlovi" ili Španija!

23.12.2022

11:53

0

Autor: D. P.

Srpski Španac odigrao jedno poluvreme protiv Mančester sitija u Liga kupu i postao tema za engleske medije

Stefan Bajčetić, dečko o kome danas priča Engleska! Još jedan Srbin pred dilemom: "Orlovi" ili Španija!
Stefan Bajčetić - Copyright Profimedia

Liverpulova legenda Džejmi Karager nije bila iznenađena kada je u timu crvenih protiv Mančester sitija u meču Liga kupa video 18-godišnjeg Stefana Bajčetića.

Bajčetić se nezaustavljivo penje na lestvici Klopovih prioriteta otkako se 2020. godine iz Selte preselio u Liverpul. Od supertalentovanog igrača ekipe U17 za dve godine je stigao do prvog tima i to do situacije da ga nemački stručnjak pušta na teren protiv Kevina De Brujnea, Ilkaja Gundogana i Rodrija.

- Bajčetić u veznom redu, velike nade u njega polažu u klubu. U predsezoni je bio veoma dobar u nekoliko pripremnih utakmica protiv jakih protivnika. Da, to je mlad igrač. Ljudi mogu reći da eksperimentiše, ali pod Jirgenom Klopom mladi igrači dobijaju šansu posebno u ovom takmičenju - rekao je Karager. 

Bajčetić je sinoć protiv Mančester sitija morao da napusti teren kod rezultata 1:1 i sa žutim kartonom, ali bez obzira što to nije bila blistava partija dečka rođenog 22. oktobra 2004. godine, mora se ceniti to što je većim delom pokazivao da je ravnopravan najboljim igračima Premijer lige.

 

 

Šta će to značiti za reprezentaciju Srbije i momka koji se zbog svog srpskog porekla i oca Srđana, bivšeg fudbalera Vojvodine, Selte i Crvene zvezde prirodno nameće za dres "orlova"?

Nažalost, šanse da ga vidimo na spisku Dragana Stojkovića Piksija su svakim danom sve manje i manje. Dečak u retkim medijskim nastupima nikad nije isticao želju da zaigra za zemlju svog oca, a za dve godine niko sa strane FSS nije pokazao incijativu da to kod njega promeni.

Pri tome se tzv. "tajna diplomatija", koja se svodi na telefonske razgovore, ne može računati u prave pokušaje da se privoli jedan vrhunski fudbaler u nastajanju! Za sve to vreme Španci rade strpljivo kao i u slučaju Bojana Krkića, s tim da treba priznati kako kucaju na već otvorena vrata.

Sličnosti sa slučajem "Krkić" su velike! Stefan se oseća jednom polovinom Špancem po majci, španski priča, dok srpski samo razume ponešto. Sa većinom reprezentativaca iz U18 "crvene furije" zna se iz vremena kada je nastupao za Seltu i onda tek dolazi onaj detalj o kome sebično razmišljaju svi fudbaleri - trofeji kao motivi!

 

 

Sa Španijom su oni izvesniji nego sa Srbijom, koliko god bilo teško da se prihvati ova stvarnost.

Koliko je privlačnost nacionalnog dresa velika pokazuje nam broj srpskih fudbalera u reprezentaciji Crne Gore i kad se ovoj činjenici pridoda šansa da taj deo karijere bude popločan uspesima, postaje jasno zašto će Srbija dobiti Bajčetića samo ako Španiji ne bude više zanimljiv!

A tada će verovatno biti kasno za Srbiju i Stefana (Krkić je odigrao samo 26 minuta za selekciju Španije - prim.a) ...

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike