Alkantara slavio Bajčetićev gol kao svoj! Vezu Španca i Srbina započeli njihovi očevi pre 25 godina

27.12.2022

11:15

0

Autor: D. P.

Dve porodice veže prijateljstvo preko 25 godina, Srđan Bajčetić igrao sa Mazinjom u Selti, danas njihovi sinovi Stefan i Tijago igraju za Liverpul

Alkantara slavio Bajčetićev gol kao svoj! Vezu Španca i Srbina započeli njihovi očevi pre 25 godina
Stefan Bajčetić, Jirgen Klop i Tijago Alkantara - Copyright Profimedia, youtube/printscreen

Španski reprezentativac Tijago Alkantara u zagrljaju sa menadžerom Jirgenom Klopom dočekao je kraj akcije Stefana Bajčetića u kojoj je protiv Aston Vile upisao svoj prvi premijerligaški gol.

Dvojica španskih reprezentativaca našli su se u Liverpulu kao saigrači, a veza njihovih očeva i porodica duga je 26 godina. Stefanov otac Srđan i Alkantarin čuveni Mazinjo igrali su zajedno u Selti u sezoni 1996/97, baš kada je klub iz Viga sa najjačim timom u svojoj istoriji počeo da tone u prosečnost.

Za Seltu su tada igrali Izraelac Revivo, Rus Mostovoj, francuski golman Dutruel, Srbi Milorad Ratković i Vladimir Gudelj, a Mazinjo je došao kao svetski šampion sa selekcijom Brazila na Mundijalu u SAD 1994. godine.

Profimedia
 

Mnogo godina kasnije Alkantara od oca Brazilca postao je uzdanica reprezentacije Španije, a Stefan Bajčetić je na putu da to tek postane. Igrama je sve bliži nacionalnom dresu, a i emocije vuku da Španija bude izbore pre Srbije u kojoj je rođen njegov otac Srđan.

Srđan Bajčetić je rođen 1971. godine. U Srbiji je igrao za Vojvodinu i kasnije za Crvenu zvezdu kao pozajmljeni igrač Selte.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike