Veliki dan za mladog Srbina! Potpisao za Liverpul!

26.01.2023

16:25

0

Autor: D. N.

Ove sezone već ima 10 nastupa u timu Jirgena Klopa

Veliki dan za mladog Srbina! Potpisao za Liverpul!
Mural posvećen Jirgenu Klopu - Copyright Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Stefan Bajčetić je momak od koga se mnogo očekuje u Liverpulu, tako da je potpisao novi ugovor sa velikanom sa "Enfilda". Na vernost se 18-godišnjak srpskih korena obavezao do 2027. godine.

- Jasno je da sam veoma srećan jer ću nastaviti da igram u ovom klubu još mnogo godina. Porodica i ja smo ponosni zbog novog ugovora. Osećam se neverovatno, ovo je nešto o čemu sam sanjao prethodne dve godine i zbog čega sam naporno trenirao - kazao je Bajčetić čiji je otac Srđan nekada igrao u Vojvodini i Crvenoj zvezdi.

Kasnije je karijeru nastavio u Španiji, gde se Stefan i rodio.

Mlađi Bajčetić je stigao u Englesku iz Selte u decembru 2020. godine i od tada je išao korak po korak, od U18 i U21 selekcije. Prvi profesionalni ugovor potpisao je u novembru 2021. godine, a u avgustu prošle godine je produžen. A sada je usledilo novo produženje.

Za prvi tim je zaigrao malo pre 18. rođendana. Ove sezone je upisao deset nastupa za ekipu Jirgena Klopa, a od toga su tri bila u Ligi šampiona.

Krajem prošle godine dao je i prvi gol za seniorski tim, protiv Aston Vile.

- Ovo je ludo. Prošle godine igrao sam za U 18 tim, a sada sam starter u prvom timu ponekad i dajem i golove. Nisam očekivao da se to desi ove godine. Neverovatno je kako se sve brzo desilo. Ali nastaviću da radim i nadam se da će mnogo toga još da dođe - zaključio je Liverpulov "broj 43" nakon potpisa višegodišnjeg ugovora.

Podsetimo, Bajčetić je želja Fudbalskog saveza Srbije, ali je u ovom trenutku realnije da bude reprezentativac Španije. Uostalom već je igrao za mlađe selekcije "furije", a i majka mu je Špankinja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike