"Orlovi" ili "furija"? Otac Liverpulove nade otkrio za koga će Stefan igrati

27.12.2022

10:35

0

Autor: 24sedam

Mladom fudbaleru majka je Špankinja, a već je igrao za omladince "furije"

"Orlovi" ili "furija"? Otac Liverpulove nade otkrio za koga će Stefan igrati
Srđan Bajčetić slavi gol protiv Aston Vile - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Stefan Bajčetić dospeo je u centar pažnje posle gola koji je za Liverpul dao Aston Vili. Kako je mladi fudbaler sin nekadašnjeg fudbalera Vojvodine, Crvene zvezde, Selte i Brage, Srđana Bajčetića i Špankinje, logično je pitanje izbora nacionalne selekcije.

Ali u ovom trenutku, prema rečima oca, Stefan je bliži dresu "furije", za koju je već igrao, za omladince.  

- Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa - rekao je stariji Bajčetić za Marku.

Osvrnuo se i na nastupe naslednika u dresu Liverpula, zbog kojih ga je i Jirgen Klop javno hvalio.

- Niko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je letos otišao na pripreme prvog tima i da je po povratku u bazu nastavio da trenira sa seniorima. Debi za Liverpul predstavljao je veliki iskorak. Ipak Liverpul ima nebrojeno dečaka poniklih u klubu, mnogi od njih debituju za prvi tim, a posle toga ne uspeju da se zadrže.

Za kraj je napravio i poređenje.

MN Press
 

- Ličimo samo fiziči. Fudbalski, Stefan je agresivniji od mene, ali obojicu nas krasi dobar kontakt s loptom i vizija igre. On je štoper, koji odlično "čisti" lopte. Dobro čita igru u defanzivnom smislu, preseca pasove rivala, izlazi u presing špicevima, filtrira pasove...

U Selti je igrao u centralnom delu odbrane, a u Engleskoj igrao kao vezista. U Liverpulu je pozicija zadnjeg veznog specifična, Fabinjo praktično igra štopera u vezi - zaključio je razgovor Srđan Bajčetić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike