Zvezdina prva bomba u 2023. - Olajinka potpisao!

09.01.2023

19:58

0

Autor: 24sedam

Kako se navodi, napadač je potpisao ugovor sa šampionom Srbije, ali će se na "Marakanu" preseleti tek na leto

Zvezdina prva bomba u 2023. - Olajinka potpisao!
Piter Olajinka - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Dosadašnji ofanzivac Slavije iz Praga Piter Olajinka novi je fudbaler Crvene zvezde. Ono što su češki mediji večeras preneli, ubrzo je dobilo i zvaničnu potvrdu kluba iz Ljutice Bogdana. Nigerijac je potpisao je predugovor sa šampionom Srbije, a na "Marakanu" će se preseleti tek na leto.

- Crvena zvezda sa radošću objavljuje vest da je napadač Piter Olajinka potpisao predugovor sa našim klubom i da će nam se priključiti 1.7.2023. kao slobodan igrač. On je potpisao ugovor do leta 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana - objavili su crveno-beli.

Kako su ranije večeras naveli češki mediji, Crvena zvezda je iskoristila zastoj u pregovorima Nigerijca i Slavije, pa je tako sebi obezbedila kvalitetno rešenje na poziciji krila.

- Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. On će od 1. jula 2023. godine i zvanično postati član velikog srpskog kluba. Prethodnih dana je definisao uslove buduće saradnje, ali će Slavija imati dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamenu, pošto će Olajinka ostati još šest meseci - navodi češki Blesk.

Olajinka se dobro snalazi i u ulozi napadača i budući da je u proteklih pet sezona bio jedan od ključnih fudbalera Slavije, nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Zvezdu u Evropi. Sa praškim timom osvojio je tri titule. Odigrao je 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije.

Međutim, ono što je najvažnije za crveno-bele - stekao je ogromno iskustvo u evropskim takmičenjima, gde je igrao sve tri grupne faze.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike