FIFA ga poslala kući! Nakon haosa Argentinaca i Holanđana, Mesi je bio najglasniji, zvaničnici presekli!

12.12.2022

08:49

0

Nemaju milosti za onakve propuste

FIFA ga poslala kući! Nakon haosa Argentinaca i Holanđana, Mesi je bio najglasniji, zvaničnici presekli!
Lionel Mesi - Copyright Profimedia/Tanjug/AP Photo/Petr David Josek/Vadim Ghirda/Petr David Josek/Ukrainian Defense Ministry

Četvrtfinalna utakmica između Holandije i Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru, privukla je mnogo veću pažnju zbog 14 žutih kartona i jednog crvenog, nego li zbog fenomenalnih golova i penala, koji su i odlučili polufinalistu.

Glavnu ulogu imao je 45-godišnji španski sudija Antonio Mateu Laoz, koji je učinio sve ono što arbitar ne sme da dozvoli - došao je u centru pažnje .

Nakon tog meča, gotovo da nije bilo igrača ili člana stručnog štaba oba tima koji se nije žalio na kvalitet suđenja, jedan od glasnijih je bio svakako uticajni Lionel Mesi, pa je Laoz brže-bolje, uklonjen iz konkurencije sudija za finale Svetskog prvenstva.

Pre početka Mundijala, Španac je bio jedan od glavnih kandidata da deli pravdu u finalu, ali FIFA je presekla i odlučila da ga pošalje kući.

Tako se pokazalo da javno mnjenje i mišljenje igrača ima uticaja, a Laoz je na sebe gnev navukao jer je pustio da se situacija na terenu zakuva do granica sukoba.

- Ovaj meč nije trebalo ovako da se završi. Ne želim da pričam o sudijama jer će da me kazne, ali ljudi su videli šta se desilo. Plašili smo se ovoga pre meča jer znamo ko je on. Mislim da FIFA mora da pregleda ovo, ne možete ovakvog sudiju stavljati da sudi ovako velike mečeve - rekao je između ostalog Mesi nakon meča.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike