Srbiju ispratio na Mundijal, sad sudi Hrvatima i Argentincima za finale! Veliki ispit za iskusnog Italijana!

12.12.2022

07:29

0

Autor: G. F.

Danijele Orsato deli pravdu u prvom polufinalu Mundijala

Srbiju ispratio na Mundijal, sad sudi Hrvatima i Argentincima za finale! Veliki ispit za iskusnog Italijana!
Danijele Orsato - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Velika utakmica zahteva velika imena.

Jedan od najvećih ispita moraće da položi Italijan Danijele Orsato, čovek kome je dodeljeno deljenje pravde u polufinalu Mundijala.

Staće na centar i gledati da odradi sve po pravilima u duelu Argentine i Hrvatske (utorak, 20.00), odredila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Njegovi pomoćnici biće njegovi sunarodnici Ćiro Karbone i Alesandro Đalatini. Za četvrtog arbitra je određen Mohamed Abdula Mohamed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U VAR sobi biće Italijani Masimilijano Irati i Paolo Valeri, Ketrin Nezbit iz SAD i Huan Soto iz Venecuele.

 

 

Orsato je na ovom Svetskom prvenstvu već sudio Argentincima u pobedi nad Meksikom od 2:0, a Hrvatska ga pamti po tri meča. Dva puta su slavili (2011. protiv Češke i 2019. protiv Mađarske), ali su poslednji put, kada im je sudio, poraženi od Engleske na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Orsato je poznat i ljubiteljima fudbala u Srbiji, a najlepše uspomene budi utakmica u Portugalu koju su Orlovi dobili onom golčinom Aleksandra Mitrovića  i plasirali se na Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike