KRAJ 22. dana Mundijala: Argentinci spremaju "okupaciju" Katara, Ronaldove reči odjekuju (VIDEO)

11.12.2022

22:52

0

Autor: A. S.

Nema utakmica, ali fudbal je glavna tema

KRAJ 22. dana Mundijala: Argentinci spremaju "okupaciju" Katara, Ronaldove reči odjekuju (VIDEO)
En-Nasiri daje gol Portugalu - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Nakon neverovatnih mečeva u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, slede dva dana pauze od utakmica, pa polufinala.

Dok se ekipe pripremaju za napad i odbranu boginje, navijači i ljubitelji fudbala oduševljeni su Marokom, pa gotovo da nema ravnodušnog na njihov trijumf nad Portugalom.

Blog uživo:

23.23 - FIFA spremila iznenađenje za završnicu Mundijala! Detalj pod nazivom San obeležiće poslednja četiri meča na SP! (FOTO)

20.18 - Karim Benzema je pružio podršku Francuzima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

19.29 - Argentinci masovno stižu u Katar na polufinale.

17.16 - Srušen je Ronaldov rekord, heroj Maroka je skočio više!

16.25 - Oglasio se Ronaldo o svojoj bbudućnosti u reprezentaciji. 

14.44 - Napadač Maroka, Jusef En Nesiri bio je jedini strelac na meču sa Portugalom, a tim pogotkom, oborio je i dva rekorda slavnog Kristijana Ronalda.

En Nesiri je neverovatnim skokom nadvisio štopera Rubena Dijasa i golmana Dioga Kostu, a prvi rekord jeste i po visini pri postizanju pogotka, a uopšte i po visini skoka.

Naime, Marokanac je loptu udario na visini od 2,78 metara.

13.53 - FIFA pokrenula istragu protiv Holanđana i Argentinaca zbog ponašanja na četvrtfinalnom meču.

Gaučosi strahuju jer su na milost i nemilost Disciplinske komisije i golman Emilijano Martinez, ali i Lionel Mesi.

13.19 - O porazu Engleske, na fejsbuku je pisao i legendarni Dejvid Bekam.

Naši momci će nastaviti da rastu. Uvek je najgori osećaj probuditi se posle eliminacije sa turnira, ali naši fudbaleri, selektor Garet Sautgejt, osoblje i svi naši navijači mogu da budu ponosni na ovaj tim. Potreban je istinski lider da iskorači u ovim trenucima. To je uradio naš kapiten, a sledeći put će da bude drugačiji ishod - napisao je Bekam.

12.33 - Bolan je poraz i eliminacija sa Svetskog prvenstva i dalje i za Brazilce, koji su već stigli u domovinu, ali utehu nisu pronašli.

Navijačima je zahvalio Vinisijus i najavio titulu za četiri godine.

- Plakao sam na terenu, plakao sam u svlačionici, plakao sam u avionu, plakao sam kad sam došao kući i plakaću kad god pomislim koliko smo bili blizu... Najgori dan u mom životu - istakao je između ostalog as karioka.

12.11 - Hari Kejn je baš teško doživeo eliminaciju sa Mundijala i promašeni penal.

Nakon meča sa Francuzima, kapen je prihvatio odgovornost.

11.27 - Olivije Žiru je novi heroj Francuske, a nakon trijumfa nad Englezima, uprkos pogotku koji je rešio polufinalistu, Žiru je istakao timski duh.

- Bio je neverovatan osećaj kada sam postigao ovaj gol. Drugačiji u odnosu na prvi koji sam dao. Ovo mi mnogo znači. Da, ne volim da pričam o sebi, ovo je bila timska pobeda, bio je neverovatan timski rad. Verovali smo do kraja da možemo da pobedimo, imali smo i malo sreće jer je Hari Kejn promašio drugi penal, ali nije lako dati dva penala u istom meču, posebno u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Malo mi je žao njega, jer je odigrao dobru utakmicu - kazao je as trikolora, pa prokomentarisao i izjave rivala, koji su smatrali da je bolji tim poražen:

- Nisam iznenađen mentalitetom engleskih igrača. Mislim da su bili veoma samouvereni pre mreča. Mogu da razumem, jer imaju sjajnu generaciju, ali takođe i Francuska ima sjajne igrače i sjajan timski duh. Mogu da razumem frustraciju, ali večeras je teren sve rekao.

10.37 - Portugalski defanzivac Pepe doživeo je u četvrtfinalnom meču sa Marokom prelom lakatne kosti, ali je taj duel završio na terenu, sa uvijenom rukom.

Dan kasnije, Fudbalski savez Portugala je potvrdio zdravstveno stanje 39-godišnjeg igrača koji se nije štedeo na ovom susretu.

10.05 - Selektor Maroka, Valid Regragi nakon što su njegovi igrači eliminisali Portugal, kratko je istakao:

- Mi smo Roki Balboa ovog Svetskog prvenstva!

09.41 - Kapiten Engleske, Hari Kejn definitivno je tragičar svog nacionalnog tima, nakon što je u 84. minutu promašio šut sa bele tačke za izjednačenje u meču sa Francuzima. Trikolori su na kraju slavili sa 2:1, a Kejna su dugo tešili na terenu.

Njegovo uplakano lice bilo je interesantno fotografima i kamermanima, a golman ekipe, Džordan Pikford je stao pred njima i zamolio ih da ne uznemiravaju kapitena.

 

 

09.22 - Pobeda Maroka proslavljena je i u Sjenici!

 

 

09.09 - Izabranica Kristijana Ronalda, Georgina Rodrigez, oplela je, nezadovoljna, po selektoru Portugala Fernandu Santošu.

08.27 - Olivije Žiru je Francuzima doneo pobedu nad Engleskom, golom u 78. minutu meča.

Osećaj je veličanstven. Radili smo naporno u defanzivi, pomalo me je ovaj meč podsetio na onaj sa Belgijom iz 2018. Ipak, imali smo sreće posle tog penala, delovali smo povremeno veoma opasno. Znao sam da ću imati još neku priliku za gol - rekao je Žiru.

07.52 - Selektor Francuske, Didije Dešan zadovoljan je partijom svog tima u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

- Sjajno je. Bio je to veliki meč. Zaista smo se sastali sa veoma dobrim timom Engleske. Odgovorili smo i dobro smo se izborili - rekao je Dešan i čestitao Maroku na trijumfu i istakao da zaslužuje poštovanje i priznanje.

07.34 - Golman marokanske fudbalske reprezentacije Jasin Bono nakon trijumfa nad Portugalom, nije mogao da sakrije oduševljenje.

U istom sam stanju kao i vi. Uštinite me, sanjam. Moramo da promenimo mentalitet, da se oslobodimo osećaja inferiornosti. U stanju smo da se suočimo sa bilo kim, bez obzira na nivo konkurencije. Buduće generacije će znati da Maroko može da pravi čuda - rekao je Bono na konferenciji za novinare.

Tokom jučerašnjeg dana, imali smo prilike da pratimo trijumf Maroka nad Portugalom minimalnim rezultatom, 1:0 i slavlje Francuza u evropskom derbiju, nad Englezima sa 2:1.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike