Kraj 21. dana Mundijala: Marokanci napravili još jedno čudo, Francuzi u evropskom derbiju izbacili Engleze!

10.12.2022

21:19

1

Autor: 24sedam

Poznata su i dva poslednja polufinalista, to su Maroko koji je bio bolji od Portugala sa 1:0, dok je Francuska slavila u meču sa Englezima rezultatom 2:1

Kraj 21. dana Mundijala: Marokanci napravili još jedno čudo, Francuzi u evropskom derbiju izbacili Engleze!
Copyright AP Photo

Poznata su i poslednja dva polufinalista na Mundijalu. To su selekcije Maroka i Francuske, koji će se međusobno boriti za plasman za finale SP u Kataru.

Maroko je opet napravio veliku senzaciju pobedom nad Portugalom sa 1:0, i tako postali prva selekcija iz Afrike kojima je to pošlo za rukom. 

Kako su i sami rekli oni i dalje žive svoj san, a videćemo da li će uspeti da naprave još jednu senzaciju i pobede aktuelne šampione sveta.

U evropskom derbiju Francuska je bila bolja od Engleske sa 2:1, iako su Gordi Albioni dobili dva penala, ali ni to im nije bilo dovoljno da eliminišu Galske petlove. Treba istaći da je Kejn od dva jedan promašio, što se njemu retko dešavalo tokom karijere, da ne bude uspešan sa bele tačke. 

BLOG UŽIVO:

10.04 - Poznat je i poslednji polufinalista Mundijala. To je selekcija Francuske, koja je posle velike drame eliminisala Engleze sa 2:1.

Čini se da su Galski petlovi zasluženo stigli u samu završnicu, jer tokom čitavog prvenstva igraju na viskom nivou.

20.22 - Francuzi goličinom Čuamenija došli do vođstva protiv Engleza, nema dileme da nas očekuje još dosta uzbuđenja u ovom meču.

19.52 - Uskoro i počinje okršaj evropskih titana.

19.17 - Pogledajte i kako je izgledalo slavlje na ulicama Marakeša.

18.54 - Poznate su i startne postave za duel Engleska - Francuska.

Engleska: Pikford, Voker, Stouns, Megvajer, Šo, Rajs, Belingem, Henderson, Saka, Kejn, Foden.

Francuska: Loris, Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez, Čuameni, Rabio, Grizman, Dembele, Žiru, Mbape.

18.23 - Eliminacija je veoma teško pala Kristijanu Ronalda.

18.00 - Marokanci su poslali kući Portugalce. Severnoafrička selekcija je slavila sa 1:0.

17.11 - Meč između Argentine i Holandije u četvrtfinalu na Mudnijalu je obilovao incidentima, zbog čega je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv aktera ove utakmice.

17.05 - Marakonci nastavljaju sa senzacijama na Mundijalu, još 45. minuta ih deli do istorijskog uspeha i plasmana među četiri najbolje ekipe na SP. Posle prvog poluvremena vode protiv Portugala sa 1:0

12.48 - Pesme poznatog šoviniste i srbomrsca Marka Perkovića Tompsona na repertoaru su kod svakog većeg uspeha hrvatskih sportista.

11.40 - Fudbalski svet razočaran zbog dešavanja na Mundijalu. Štiti li neko Lionela Mesija, da li Argentina mora da bude prvak, samo su neka od pitanja.

11.21 - Rođeni brat Granta Vola, koji je izgubio život u loži tokom produžetka na meču Argentina - Holandija, tvrdi da njegov brat nije umro prirodnom smrću.

10.52 - Mundijal je još jednog selektora koštao posla! Luj van Gal napustio kormilo Holandije uz zanimljivu poruku.

10.41 - Leo Mesi i njegovi Argentinci vodili su pravi rat sa Holanđanima u četvrtfinalu. Bilo je žestoko i u duelima sa loptom, posebno bez lopte, a otvorena netrpeljivost između dva tabora prenela se i na period posle utakmice.

10.40 - Američki fudbalski novinar Grant Val, poznat po svojim tekstovima tokom Mundijala u Kataru u kojima je pisao o obespravljenim pripadnicima manjinskih grupa u toj zemlji, preminuo je u novinarskoj loži tokom utakmice Argentina - Holandija.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike