Kejn prihvatio odgovornost zbog penala i eliminacije: Slomljen sam...

11.12.2022

11:11

0

Šut kapitena završio preko gola, pa su zaustavljeni u četvrtfinalu

Kejn prihvatio odgovornost zbog penala i eliminacije: Slomljen sam...
Hari Kejn - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Kapiten Engleske Hari Kejn teško je podneo poraz u četvrtfinalu Mundijala od Francuske, naročito jer je imao priliku da sa penala donese remi i produžetke.

Ipak, pri rezultatu 2:1 za trikolore, u 84. minutu, Kejn je šutirao preko gola i nema sumnje da će ga taj šut dugo mučiti. Posle četvrtfinalnog meča, on je i prihvatio odgovornost za poraz.

- Jako je teško prihvatiti sve ovo. Slomljen sam, slomljen je ceo tim. Imali smo jako uverenje da možemo da ostvarimo nešto posebno na ovom Svetskom kupu, ispostavilo se da su odlučili detalji - rekao je Kejn.

Inače, golgeter Engleza je prvi i jedini pogodak svoje ekipe na tom meču postigao upravo iz penala, nešto ranije. Ali, ni to nije uteha.

- Mislim da smo generalno imali bolje šanse i bolje periode u igri. Sve se svelo na egzekuciju. Kao kapiten, prihvatam svu odgovornost zbog promašeng penala. Teško mi je , ali mogu da budem ponosan na ovu grupu zbog svega što smo uradili. Boleće neko vreme, ali preživećemo i bićemo spremni za buduće izazove - naveo je Kejn i dodao:

- Ja sam neko ko se sprema za penale, nebitno hoće li biti jedan ili dva na meču. Osećam sam se konforno kod prvog kao i kod drugog. Sve se svelo na preciznost, tako da preuzimam krivicu na sebe. Da, boli me i boleće me dugo, ali to je deo toga da ste kapiten i lider tima. Morate da prihvatite odgovornost i ja je preuzimam sada - zaključio je Kejn.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike